Rykte: Apple vil snart tilby «Netflix for spill»

Illustrasjonsbilde.
Sony

Teknologigiganten Apple har en finger med i mye, men har ennå ikke gjort seg spesielt bemerket innen spill. Det skal selskapet visstnok nå endre på, skal vi tro de nyeste ubekreftede opplysningene.

Som blant andre Ars Technica melder har det dukket opp en rapport som indikerer at Apple jobber med å tilby en abonnementstjeneste for spill, ala måten Netflix fungerer på for film og TV-serier.

Rapporten dukket først opp hos nettstedet Cheddar, som skal ha vært i kontakt med kilder som hevder å kjenne til Apples planer.

Vil bli spillutgiver

Både Sony og Microsoft kan snart få konkurranse fra Apple på spillstrømmemarkedet, om opplysningene viser seg å stemme.
Sony

Tjenesten vil altså la kunder betale et månedlig beløp, som gir tilgang til en samling spill. Ifølge kildene skal Apple ha startet samtaler med spillutviklere i andre halvdel av fjoråret.

Interessant nok skal Apple angivelig også være interessert i å påta seg rollen som spillutgiver, uten at det er helt klart hva ambisjonene på dette området er.

Det foreligger heller ingen flere detaljer om hvordan den nye «Netflix for spill»-tjenesten skal fungere og hva den vil koste. En talsperson for Apple som Cheddar var i kontakt med ville ikke kommentere saken.

Apple har den siste tiden økt satsingen kraftig på den tjenestebaserte delen av virksomheten sin, delvis på grunn av en viss stagnering i inntektene fra maskinvare.

Selskapet har som kjent allerede lansert sin Spotify-konkurrent Apple Music, og som Ars Technica meldte skal Apple også være i gang med en strømmetjeneste som blir en direkte konkurrent til blant andre Netflix – med store mengder originalt innhold.

Apple vil imidlertid få konkurrenter også på spillstrømmingsmarkedet. Som vi har skrevet om tidligere har Microsoft også planer om å bli spillenes Netflix, og Sonys PlayStation Now – som nylig kom til Norge – er en annen aktør på markedet.

Les også: Rykte: Netflix er i gang med en Resident Evil-serie »

Siste fra forsiden