Microsoft vil la deg designe din egen håndkontroll

Dro sløret Xbox Design Lab på E3.

Håndkontrollene til spillkonsollene er jo som kjent ganske ensartede, men dette vil Microsoft nå gjøre noe med. På årets E3-messe avduket selskapet nemlig et nytt konsept de har kalt Xbox Design Lab, som lar deg designe dine egne håndkontrollere.

Tjenesten innebærer at man via en egen nettside hos Microsoft kan velge farger til de ulike delene av håndkontrollen, inkludert for- og baksiden, knappene og tommelstikkene.

Kommer til Europa neste år

Du kan fritt rotere på håndkontrollen i tre dimensjoner mens du holder på, slik at du kan få et godt inntrykk av hvordan den vil bli seende ut til slutt. Det skal også gå an å inngravere et navn nederst på kontrollen, for å gjøre den ekstra «eksklusiv». Den fysiske formen og maskinvaren i kontrolleren kan ikke endres.

Slik ser designvinduet ut.
Microsoft/YouTube

Den konfigurérbare kontrollen har en amerikansk pris på 80 dollar, omlag 665 kroner. Designtjenesten skal i første omgang kun lanseres i USA og Canada, men som blant andre Ars Technica melder har Microsoft bekreftet at den også kommer til Europa. Vi må imidlertid vente til neste år.

Du kan se en reklamevideo for Xbox Design Lab øverst i artikkelen, og under ser du en video som går litt mer i dybden rundt konseptet.

Her er alle nyhetene fra E3 »

Siste fra forsiden