Midway kjøper Unreal-rettigheter

Den amerikanske utgiveren Midway har akkurat sikret seg utgivelsesrettighetene til tre nye Unreal-spill. Samtidig har de utsatt Area 51.

Hittil har Atari hatt utgivelsesrettighetene til Unreal-franchisen, men nå ser det ut som tidene er i ferd med å forandre seg. Epic og Midway har nemlig kunngjort en avtale som gir Midway utgivelsesrettighetene til to nye Unreal Tournament-spill på PC og det kommende Xbox-spillet Unreal Championship 2 (som etter planen skal lanseres i februar 2005).

Om dette vil bety noe for oss gamere er heller uvisst, men nå er det i alle fall bekreftet at Unreal Tournament-serien er kommet for å bli. Avtalen betyr imidlertid mye for Epic og Midway (og antakeligvis også Atari, som mister en av sine mest kjente franchiser). Epic får tilgang til Midway sitt robuste distribusjonsnettverk, og Midway blir nærmest over natten en av de viktige utgiverne på PC-markedet.

I tillegg har Midway nylig kunngjort de økonomiske resultatene for det siste kvartalet, og selv om selskapet fortsatt taper penger er situasjonen langt bedre enn i fjor til samme tid. Midway selv er fornøyde med utviklingen, og mener det skyldes at de nye spillene deres generelt holder et veldig høyt nivå - noe nettstedet Gamerankings, som registrerer spillomtaler og poengsummer, kan verifisere.

Til slutt forteller Midway at de har utsatt Area 51 til neste år- De forteller selv at dette er av strategiske hensyn, for å sikre spillet en mer konkurransedyktig lanseringsdato. Julesesongen er svært vanskelig å hevde seg i, så det er ikke vanskelig å se at en slik beslutning kan være fornuftig fra Midway sitt ståsted.

Area 51 kommer til PS2 og Xbox, og er et førstepersons skytespill hvor handlingen foregår i den hemmelige militærbasen ved samme navn. Her har eksperimentering med teknologi fra det ytre rom resultert i et dødelig virus som har tvunget myndighetene til å sette hele basen i karantene. Hvis viruset sprer seg til omverdenen vil det få fryktelige resultater for hele menneskeheten. Du må lede et team inn i basen, hvor dere må nøytralisere faren før det er for sent.

Siste fra forsiden