Minecraft Live 2023

Minecraft får Star Wars-tillegg og hinderløype full av monstre

Blokkespillet har nå solgt 300 millioner eksemplarer.

Minecraft Live gikk av stabelen i helgen, med nyheter og oppdateringer om det populære blokkespillet. Der dro utvikler Mojang sløret av en haug med nytt innhold, og kunngjorde samtidig at spillet har nådd en ny svær salgsmilepæl.

Blant nyhetene som kommer først til Minecraft er en fersk Star Wars-utvidelse, kalt Path of the Jedi. Her får man trene som Padawan under Yoda og Mace Windu, og legge ut på jedieventyr i ulike deler av blokkegalaksen. Lansering er satt til 7. november.

Den neste store oppdateringen på Minecraft-kalenderen kommer mot midten av neste år. Denne lokker blant annet med en ny utfordring kalt The Trial Chamber – en hinderløype for spillere som vil teste sine evner og sanke skatter på veien.

Minecraft introduserer hinderløyper til neste år.
Microsoft

Hvert Trial Chamber er tilfeldig generert, med ulike korridorer, feller, fiender og bytte hver gang du begynner. Løypa er også utstyrt med en såkalt «trial spawner», som spyr ut et ulikt antall fiender basert på vanskelighetsnivå og hvor mange spillere som er med.

Videre viste utviklerteamet frem en ny fiende kalt Breeze, diverse nye blokketyper og ting man kan bygge. Etter en folkeavstemning ble det også klart at det beltedyret blir neste skapning som får innpass i Minecraft-land.

En annen kommende utvidelse slippes i forbindelse med Planet Earth III. Dette leveres i samarbeid med BBC Earth, og setter fokus på å utforske Minecraft-versjoner av noen av de mest interessante områdene og skapningene fra vår verden.

300 millioner solgte og Minecraft Legends-nytt

Minecraft har nå solgt over 300 millioner eksemplarer. Spillet var allerede det mest solgte gjennom tidene, og har nå en ledelse på godt over 100 millioner til nærmeste konkurrent – Grand Theft Auto V. Spillere er også fortsatt svært aktive, melder Mojang.

Statistikk fra den siste måneden med Minecraft.
Microsoft

Den siste måneden har Minecraftere i snitt drept 15 millioner skjeletter, lagd 700 000 kaker og funnet 6,7 millioner diamanter hver eneste dag.

I andre blokkenyheter fortalte Mojang at mer innhold er på vei til Minecraft Legends. Den neste store oppdateringen for eventyrspillet lar spillere ri på frosker, kjempe side om side med hekser og takle nye angrep fra piglins. Oppdateringen kommer til Minecraft Legends senere i år.

LES OGSÅ: Lies of P skal også få nytt innhold »

Siste fra forsiden