Sluttspillet i Eserien

Mjøndalen og Sandnes Ulf overrasket alle - nå møtes de i kvartfinalen

Begge lagene har omtalt seg selv som «underdogs» gjennom hele gruppespillet.

Selvtilliten er på topp for Mjøndalens Martin Landstad Pedersen før møtet med Sandnes Ulf
Altibox Eserien

DETTE ER KVARTFINALENE

Vis mer

Alle kampene spilles 26. mai

Vålerenga - Sarpsborg 08 10:00
Mjøndalen - Sandnes Ulf 10:00
Tromsø - Ranheim 11:15
Brann - Start 11:15

Se programmet for sluttspillet »

Sluttspillet i Eserien avholdes på Oslo E-sportfestival den 26. mai. Både Mjøndalen og Sandnes Ulf måtte gjennom flere spennende og jevne kamper for å ta seg videre til sluttspillet. Det var ingen enkel oppgave, og kvartfinalen blir på ingen måte enklere.

Mjøndalen knep gruppeseieren etter sterkt spill under siste kampkveld, og Mjøndalens Martin Landstad Pedersen er i storform foran oppgjøret mot Sandnes Ulf. Aleksander Klubben var på ingen måte dårligere, da han ble kåret til rundens spiller og tok laget videre fra gruppespillet.

Sluttspillet spilles på Oslo E-sportfestival. Program finnes her »

– Det sies vi trakk det svakeste laget, det vil jeg ikke gå med på

Mjøndalens Martin Landstad Pedersen var høyt oppe etter en fantastisk kveld i Nydalen da gruppe D ble avgjort. Pedersen oste av selvtillit, og ble kåret til rundens spiller under sendingen. Selv om resultatene var gode i gruppespillet, har han ikke latt det gå til hode på ham.

Selvtilliten er alltid på topp, for Mjøndalens Landstad Pedersen.
NTF/Eserien

– De som kjenner meg, vet at jeg alltid har høy selvtillit, uavhengig av resultater. Jeg har stor tro på at jeg skal få vist meg frem også i sluttspillet. Flere har sagt at vi trakk det svakeste laget i sluttspillet, men det sier jeg meg uenig i. De er et bra lag som viste seg godt frem i gruppespillet, det blir en tøff kamp. Aleksander Klubben har vist seg å være veldig dyktig, så han blir en tøff nøtt å knekke. Vi får se om vi får tatt med riktig nøtteknekker til Ullevål.

LES OGSÅ: Landstad Pedersen er offensiv før avgjørende runde: – Det finnes svakheter man kan utnytte hos alle som spiller FIFA

Gjennom gruppespillet var Pedersen Mjøndalens sterkeste spiller, men skal man se på FUT-rangeringene de siste måtene, er det god grunn til å tro at lagkamerat Alexander Hildre har mer å vise frem. Pedersen advarer motstanderne om å se opp for Hildre:

– Alexander er en bedre FUT-spiller enn hva han er i 85-rating, så han har mer å vise frem nå når vi bytter spillemodus. Alexander er en fantastisk spiller som kan slå hvem som helst på en god dag.

Dersom Mjøndalen skulle ta seg til semifinalen venter Vålerenga eller Sarpsborg 08. Det er ikke noe Mjøndalen-spillerne bruker mye tid på å tenke på.

– Eneste fokuset vårt er på kvartfinalen, hva som skjer etter det, tar vi da. Det er god mulig noen ønsker å gi oss et favorittstempel i møtet med Sandnes Ulf, ettersom at vi vant gruppen vår. For vår del handler det om å ta en kamp av gangen og gjøre så godt vi kan. Målet for sesongen var å ta seg til sluttspillet, alt som skjer nå er bare en bonus.

Kvartfinale mellom «underdogs»

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Aleksander Klubben fra Sandnes Ulf var en av spillerne ekspertkommentator Mats Theie Bretvik advarte om før gruppespillet i Eserien. I den avsluttende runden for gruppe C fikk Klubben virkelig vist seg frem, og leverte spill av høy kvalitet da Sandnes Ulf kapret andreplassen i gruppen. Selv om Klubben ble kåret til rundens spiller, har han ikke latt dette gå til hodet på ham.

– Forrige runde kunne ikke gått bedre, selvtilliten er veldig høy, men samtidig har jeg begge beina godt planta på jorden. Nå er det bare å trene hardt mot sluttspillet, for det blir tøffe kamper hele veien.

Sandnes Ulf har sett på seg selv som «underdogs» gjennom gruppespillet, noe de fortsetter å gjøre.

Aleksander Klubben fra Sandnes Ulf omtaler fremdeles laget som «underdogs».
Kristian Fjeld/Gamer.no

– Det er kult at to «underdogs» møter hverandre i kvartfinalen. I forkant av trekningen vi tenkte ikke så mye på hvem vi skulle møte, fordi vi vet at det blir god motstand uansett hvilket lag vi hadde trukket. Vi tenker mest på å prestere best mulig i kvartfinalen, og så får vi ta det derfra. Skulle vi ta oss videre, så tror jeg vi møter Vålerenga.

LES OGSÅ: Dette er spenningen og presset jeg lever for, forteller Sandnes Ulf-spiller Klubben

Klubben viste en evne til å være rolig og spille sitt eget spill gjennom gruppespillet. Erfaringene med å spille i Nydalen har vært viktige for å finne flyten og fokus inn i kampene. Nå legges de siste forberedelsene inn mot kvartfinalen. Lagtaktikken holder de hemmelig enn så lenge.

– Det blir fokus på mye trening og analyse denne uken. Hvem som skal spille hvilke kamper kommer vi ikke til å avsløre før vi må. Ambisjonen og lysten til å vinne er stor. Jeg regner med at jeg kommer til å kjenne på presset når kampen begynner, men jeg trives bedre under press enn å spille kampene med senkede skuldre.

Sandnes Ulf var et av lagene som spilte med det norske landslaget gjennom gruppespillet, og fordi laget fremdeles spiller i OBOS-ligaen er det usikkert om de blir med i FUT med det første. Skulle EA bestemme seg for å inkludere OBOS-lagene, har Klubben et klart ønske om hvem han ønsker å se i FUT:

– Kent Håvard Eriksen på topp og krigeren Axel Kryger som stopper, det hadde vært morsomt, avslutter Klubben.

Siste fra forsiden