Modder fant Bloodborne-filer i Dark Souls Remastered – åpnet dem i Grand Theft Auto V

Hva har Grand Theft Auto V og Dark Souls Remastered til felles? På overflaten er det egentlig ganske lite, men svaret er at begge spillene er nødvendige for å besøke en tidlig versjon av actionrollespillet Bloodborne.

Det hadde vært mye lettere å ta seg gjennom Upper Cathedral Ward med bil.
Dropoff

Da en modder ved navn «Dropoff» gravde i filene til det nylig lanserte Dark Souls Remastered, oppdaget han en prototype av Bloodborne-området Upper Cathedral Ward. Modderen lastet filene inn i Grand Theft Auto V, og fikk dermed ta med Trevor på tur rundt i den uferdige katedralen – både til fots og med bil.

På leting etter hemmeligheter

I et intervju med Kotaku forteller Dropoff at han kom over filen, kalt m99_99_98_00, på leting etter hemmeligheter i nyversjonens kode. Navn som begynner med m99 betegner visstnok ofte filer som brukes til testing i Souls-spill, som forklarer hvorfor Dropoff valgte å kikke nærmere på nettopp denne.

Deretter hentet han ut filen fra Dark Souls Remastered og importerte den til et 3D-program, som lot han åpne den i Grand Theft Auto V. Resultatet ser du i videoen over.

En kan selvfølgelig spekulere i hva et Bloodborne-område gjør i filene til en nyversjon av et spill fra 2011. Bloodborne kom som kjent ikke ut før 2015. En annen modder, Lance McDonald, spekulerer i at området opprinnelig ble designet under utviklingen av det opprinnelige Dark Souls, og at utvikler From Software hentet det frem for Bloodborne da det ikke ble brukt.

McDonald har også funnet rester av Demon's Souls-brettet Boletaria i koden til Dark Souls Remastered.

Dark Souls Remastered er den beste versjonen av spillet.
Vår skribent mener imidlertid at det passer best for flerspillerinteresserte »

Siste fra forsiden