Morderdukken Freddy er tilbake

Kan du overleve fem nye netter i selskap med en gjeng blodtørstige, mekaniske dukker?

Dette bildet er fra det første Five Nights at Freddy's-spillet.
Scott Cawthon

Grøsserspillet Five Nights at Freddy's ble en aldri så liten kult-hit da det dukket opp på Steam i august. Spillet ga deg rollen som nattevakt på en familierestaurant, hvor man hadde installert en gjeng mekaniske dukker for å gjøre besøket trivelig for kundene.

Hehe, du er jo søt. Og jeg som var litt engstelig her.

Problemet var bare at om natten ble dukkene forvandlet til rovmordere, og jobben som nattevakt gikk raskt over til å bli en ren kamp for å overleve. For å gjøre det hele enda verre, var du låst til det lille kontoret ditt og helt avhengig av overvåkningskameraene for å se hva som foregikk i restauranten rundt deg.

Klar for nye grøss?

Nå er oppfølgeren lansert på Steam. Hvis du synes den kom litt vel raskt kan det i alle fall delvis forklares ved at originalspillet hadde vært ute en stund før det kom på Steam.

Jeg tror jeg drar hjem nå.

Oppfølgeren gir deg nye typer dukker å forholde deg til, hver med sine egne unike måter å oppføre seg på.

For å gjøre det lettere å overleve har du også fått utlevert et tomt Freddy-hode som du kan ta på deg for å forhåpentligvis lure dem til å tro at du er en av dem. Samtidig har noen fjernet dørene, så du kan ikke lenger låse monstrene ute.

Skal vi tro brukeranmeldelsene på Steam-siden er spillet enda skumlere enn sin forgjenger, så hvis du har lett for å få mareritt bør du kanskje bare holde deg unna.

Om du er ute etter noe mer tradisjonelt kan du teste The Evil Within eller Alien: Isolation.

Siste fra forsiden