Dette bildet er fra det første Five Nights at Freddy's-spillet.
Dette bildet er fra det første Five Nights at Freddy's-spillet. (Bilde: Scott Cawthon)

Morderdukken Freddy er tilbake

Kan du overleve fem nye netter i selskap med en gjeng blodtørstige, mekaniske dukker?

Grøsserspillet Five Nights at Freddy's ble en aldri så liten kult-hit da det dukket opp på Steam i august. Spillet ga deg rollen som nattevakt på en familierestaurant, hvor man hadde installert en gjeng mekaniske dukker for å gjøre besøket trivelig for kundene.

Hehe, du er jo søt. Og jeg som var engstelig her.
Hehe, du er jo søt. Og jeg som var litt engstelig her.Bilde: Scott Cawthon

Problemet var bare at om natten ble dukkene forvandlet til rovmordere, og jobben som nattevakt gikk raskt over til å bli en ren kamp for å overleve. For å gjøre det hele enda verre, var du låst til det lille kontoret ditt og helt avhengig av overvåkningskameraene for å se hva som foregikk i restauranten rundt deg.

Klar for nye grøss?

Nå er oppfølgeren lansert på Steam. Hvis du synes den kom litt vel raskt kan det i alle fall delvis forklares ved at originalspillet hadde vært ute en stund før det kom på Steam. 

Hallo?
Jeg tror jeg drar hjem nå.Bilde: Scott Cawthon

Oppfølgeren gir deg nye typer dukker å forholde deg til, hver med sine egne unike måter å oppføre seg på.

For å gjøre det lettere å overleve har du også fått utlevert et tomt Freddy-hode som du kan ta på deg for å forhåpentligvis lure dem til å tro at du er en av dem. Samtidig har noen fjernet dørene, så du kan ikke lenger låse monstrene ute.

Skal vi tro brukeranmeldelsene på Steam-siden er spillet enda skumlere enn sin forgjenger, så hvis du har lett for å få mareritt bør du kanskje bare holde deg unna.

Om du er ute etter noe mer tradisjonelt kan du teste The Evil Within eller Alien: Isolation.

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen