Intervju

Telenorligaen / Counter-Strike: Global Offensive

Møt de nye topplagene i Counter-Strike-ligaen vår

Badger og GamersLeague skal kjempe på øverste nivå av Telenorligaen til høsten.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltok og det ble spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møtes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele med et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Disse lagene skal kjempe om ligatittelen til høsten:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Årets vårsesong av Telenorligaen er ferdig, og Temp.no står igjen som vinnere av Counter-Strike-delen etter å ha slått BX3 i en spennende finale.

På nest øverste nivå ble det veldig tett mellom de beste lagene, men til slutt ble det klart at Badger eSports og Splætta erstatter Zodiac Dragons og Expert Gaming i 1. divisjon fra høsten av. Bare ett poeng skilte opprykkslagene når sesongen var ferdigspilt, og ned til neste konkurrent var det hele fire poeng.

Nå venter en divisjon som som inneholder Norges desidert beste Counter-Strike: GO-lag, inkludert LGB, Temp.no, Lions og BX3. Det blir tøffe oppgaver og en lang sesong for de nyopprykkede. Lagene må gå i seg selv og forberede seg på en helt annen sesong enn den de nettopp har spilt, siden de nå går fra å være favoritter til å være underdogs.

Store mål for sesongen

Begge lag hadde et mål om å rykke opp, og lagleder i Badger eSports, Steffen «Centralize» Dahl, er meget fornøyd med hvordan sesongen har gått.

– Alle følte en stor glede etter at vi vant divisjonen og sikret opprykket. Nå får vi spille offisielle kamper mot toppnivået i Norge, noe vi ellers bare får gjort på LAN.

– Hva skal dere gjøre for å forberede dere til neste sesong?

– Vi kom til en beslutning der vi måtte la Jon «hyper» Hadland gå. Dette var for lagets beste siden vi trenger en som er hundre prosent dedikert til laget og spillet. Forberedelsene kommer til å gå i å finne en seriøs sistemann som er like engasjert og lysten som oss. Vi holder øynene åpne for litt mer rutinerte spillere som har erfaring.

Steffen «Centralize» Dahl i Badger eSports.

– Hva var sesongens høydepunkt?

– Det blir vanskelig å nevne ett høydepunkt her, men det må bli når vi var sikre på å ha kvalifisert oss til 1. divisjon.

Dahl håper faktisk at laget kommer på topp tre i 1. divisjon, noe som er frisk satset for et nyopprykket lag. Han begrunner utsagnet slik:

– Noe av det som er garantert når man spiller Counter-Strike: GO, er at man får mange overraskelser. Dette kan skje alle, og alt kan skje hvis våre motstandere ikke har en god følelse den dagen de møter oss. Dette har vi erfart gjennom vårens sesong her i Telenorligaen, og på diverse klankamper rundt omkring i andre ligaer.

Les også
– Jeg skal være en matador som skal temme beistet

– Hvem blir deres største utfordring?

– Den tøffeste utfordringen i 1. divisjon blir helt klart LGB eSports.

Dette er Badger eSports

Vis mer

Steffen «centralize» Dahl
Eirik «niel» Lein
Kristian «akez» Kornbakk
Andreas «b4t» Bergevik

Sistemann er foreløpig ikke klar.

Høydepunktet var å slå Badger eSports

Per Stian «siigN» Venås, lagleder i Splætta var også meget fornøyd med opprykket til 1. divisjon.

– Målet for sesongen var å rykke opp. Vi er kjempefornøyd med opprykk, men er litt skuffet over at noen kamper endte uavgjort, der vi følte vi skulle ha vunnet 2-0. Men alt i alt er vi fornøyde.

Laget har også fått seg en ny organisasjon. Splætta blir derfor kalt GamersLeague Esports fra og med nå, og vil i neste sesong spille med dette navnet.

– Hva er målet for neste sesong, og hva var sesongens høydepunkt?

Dette er GamersLeague Esports

Vis mer

Per Stian «siigN» Venås
Vegard «nimmern» Øien
Håvard «havard» Øien
Torstein «wimpzy» Syrstad
Marius «barrybombplant» Ulvund
Dan «inshia» Istad (reserve)

– Målet for neste sesong blir å gjøre det så bra som mulig, for å bevise at vi fortjener plassen i 1. divisjon. Høydepunktet i sesongen var helt klart å slå Badger eSports 2-0.

– Hvem blir deres største utfordring neste sesong?

– Vår største utfordring blir vel å møte Temp.no. De har meget gode spillere og innehar et meget høyt nivå.

Venås sier også at de må passe på å ikke undervurdere noen de spiller mot, uansett hvilke resultat tidligere kamper har vist. Trening blir også en essensiell del av forberedelsene både som lag og individer.

Counter-Strike-lagene som deltar i toppdivisjonen av Telenorligaen til høsten kjemper om en lukrativ sponsorkontrakt fra Logitech G og Elkjøp til en verdi av 80 000 kroner. Dersom vinnerne har eksisterende sponsorkontrakter som ikke lar seg kombinere, endres førstepremien til 25 000 kroner. Andreplass får 10 000 kroner, mens tredjeplass får 5000 kroner.

Siste fra forsiden