League of Legends / Telenorligaen

Møt det nye Lions-laget som tok poeng fra de regjerende mestrene

– Med de spillerne har de en sjanse i sluttspillet, selv uten å trene, mener Riddle-kapteinen.

Riot

I midten av februar ble det kjent at Oslo Lions stod uten League of Legends-spillere. Dette som et resultat av kontraktuenigheter med lagoppstillingen som hadde gitt klubben tre ligaseire.

Noen uker senere debuterte det nye laget til løvene, og de fikk en tøff og krevende start der de møtte nettopp de regjerende ligamesterne som hadde gått over til Riddle. Ikke nok med det: De hadde aldri spilt sammen før debuten denne mandagskvelden, så forventningene var lave.

Likevel overrasket de stort og klarte å ta en kamp fra seriemesterne. Runden etter vant de 2-0 over Gamermag. Dermed etablerte de seg som grunn til bekymring blant lag med håp om sluttspill.

Dennis «Denden» Bui fra tiden i BX3.
Benedichte Breistøl

– Vi skulle egentlig gått 2-0, men dessverre var det litt uheldig «shot calling» fra min side, sier Dennis «Denden» Bui til Gamer.no. Han er Support-spiller og kaptein på det nye League of Legends-laget til Oslo Lions.

Gutta tok tidlig en ledelse mot Riddle, og klarte å holde den kampen ut. Det var dette, samt en lagkomposisjon som ble bedre og bedre desto mer tid som gikk, som ledet Lions-spillerne til seier, forteller Riddles Jungle-spiller Adrian «Dipzey» Kjellsvik.

– Vi griper sjansene våre, og vi styrer hvordan spillet skal gå, forklarer Bui i en kommentar om Lions' spillestil.

Overrasket over norsk liga

Tidligere Enigma-spiller Job «Slyv3r» Goossens er kanskje ny til norsk liga, men ikke ny til å måle krefter mot norske spillere. Goossens var blant spillerne som under Gigacon 2015 fikk prøve seg mot blant annet lagkamerat Sondre «Tivity» Afdal, Celestial Gaming og nåværende serieledere nDurance Gaming. Finalen den gang endte med seier for nederlenderen og Enigma. Nå spiller han for Lions i Telenorligaen.

– Til å begynne med var jeg ganske overrasket over at det fantes en egen norsk liga, jeg forventet noe mer i retning av en skandinavisk liga.

OSLO LIONS BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Pavlel «Yoppa» Kostic (Top)
Anthony «Wuizy» Vu (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Job «Slyv3r» Goossens (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

FORRIGE LAGOPPSTILLING:

Simon «Slemp” Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Support)

Den nye Lions-spilleren forteller videre at han tror hans erfaringer i Enigma gir dem flere fordeler i Telenorligaen, blant annet tror han fokuset på makro-avgjørelser kan være til stor hjelp.

– Den eneste jeg egentlig kjenner på laget er Denden, som jeg møtte da Enigma prøvde ut Support-spillere. Så langt har han vist at han har forbedret seg mye siden vi prøvde ham ut, dette er en trend jeg håper fortsetter.

Goossens har så langt ikke lagt noen planer utenfor Telenorligaen, til tross for flere tilbud av nederlandske lag, tyske lag og lag som ønsker å prøve seg på Challenger Series.

Les også
Tommy «Taiga» Le og OG vinner ESL One Stockholm

– Jeg tror vi kommer til å møte bedre lag senere i ligaen, men så langt har ikke de norske lagene vist seg å være dårlige.

– Aldri spilt på et lag før

I motsetning til de andre Lions-spillerne er serberen Pavlel «Yoppa» Kostic helt ny til konkurransebasert spilling.

– Jeg har aldri spilt på et lag før, så det er en ny og veldig spennende opplevelse for meg. Den eneste jeg kjenner på laget så langt er Denden, men jeg har møtt Tivity og Slyv3r i solospill et par ganger før og vil si de begge er gode spillere, sier den nye Top Lane-spilleren.

– Mitt mål er å komme meg til Challenger Series og LCS, men jeg har mye å lære så det skjer nok ikke med det første. Jeg gjør fremdeles en million feil, men er takknemlig for muligheten til å prøve meg i norsk liga.

Så langt har ikke Yoppa fått spille mot mange norske lag, men han forteller at lagkapteinen har advart dem mot noen.

– Denden ba meg passe meg for noen av lagene, men jeg føler ikke at det er noen av motstanderne som har overrasket eller skremt meg så langt. Jeg føler ikke de er på et så høyt nivå.

Mener de har fordel av utenlandsk erfaring

Dennis Bui spilte for kort tid siden sammen med det tyrkiske laget Dark Passage, men ble sendt hjem etter bare en måned. Likevel mener den tidligere proffspilleren at hans opphold i Tyrkia, samt de to utenlandske spillerne Yoppa og Slyv3r, er noe laget kommer til å dra stor fordel av.

– Jeg tror vi har en fordel, i og med det ikke er så mange flinke norske spillere i ligaen. Stemningen i laget er bra og jeg har selv spilt mye internasjonalt med ADC-en Slyv3r og Top Lane-spilleren Yoppa.

Bui hadde riktignok noen gode ord å si om sine norske lagkamerater.

Sondre «Tivity» Afdal får skryt fra sin kollega i Oslo Lions.
Benedichte Breistøl

– Jeg har mye tiltro til Wuizy, selv om han er ung og litt av en rookie. Tivity er en solid spiller, så skjønner ikke hva han fortsatt gjør i Norge.

Sondre «Tivity» Afdal er en spiller som kanskje spesielt markerte seg i Norge gjennom sin tid i Aria eSports og BX3. Han var blant spillerne som på nyåret ikke fornyet kontrakten sin med sistnevnte klubb, og hadde egentlig ingen planer om å spille mer i en norsk liga.

– Jeg ble egentlig bare med for å drepe Jon Olav «BigFatandBlack» Holland, sier Mid Lane-spilleren.

– Hva vi kan få til er fremdeles litt tidlig å si. Vi trener ikke mye, og som vi har sett tidligere har ikke lag som ikke trener kommet seg langt i Telenorligaen. Jeg kommer til å gjøre mitt beste, men har ingen forventninger.

Jon Olav «BigFatandBlack» Holland spiller ADC for nDurance Gaming – laget som har full pott etter fire strake seire i Telenorligaen denne vårsesongen. Han tror de nye løvene kan bli svært sterke, om ikke bedre enn sine forgjengere, men at det skorter på treningsmengden.

– Lions kan uten tvil bli et bedre lag enn Riddle, forteller han til Gamer.no, men legger til at lagoppstillingen trener for lite og mangler ambisjoner til å komme seg langt i ligaen.

– To av spillerne våre spiller på andre lag, så nei, vi trener ikke mye, bekrefter Bui i Lions.

Eks-Lions-spiller Adrian «Dipzey» Kjellesvik tror imidlertid ikke det nye Lions-laget behøver å trene stort for å slå godt fra seg.

– Med de spillerne alene tror jeg Lions har en sjanse i sluttspillet, selv om de ikke trener. Nivået er mye lavere denne sesongen, så jeg tror de klarer topp fire ganske lett.

Gruer seg til å møte nDurance

nDurance Gaming leder for øyeblikket tabellen, uten et eneste tap under beltet. Bui tror det blir en tøff kamp, hvor rett strategi blir essensielt.

– Jeg gruer meg faktisk allerede til å spille mot nDurance. Jeg tror Tore «Norskeren» Eilertsen kommer til å egenhånding gruse oss i Bot Lane, så vi får se om «shot callingen» min hjelper.

Lions-spillerne har så langt ikke skrevet noen kontrakt med organisasjonen, men planlegger å spille ut sesongen. Lagkapteinen hadde en siste kommentar til de andre lagene og deres fans,

– Vi skal vinne Telenorligaen for Lions, sier Bui.

Siste fra forsiden