– Motstanderne taklet ikke vårt lane-oppsett

Seal Cub Clubbing Club snakker om Dota 2-seieren i helgens turnering.

Valve

Seal Cub Clubbing Club er:

  • Simon «Edge» Rønningsen
  • Daniel «Bamsemums» Fløan
  • Dag «Akise» Aasheim
  • Ceri «Aias» Francis (England)
  • Dejan «King» Trajkovic (Macedonia)

Søndag kveld samlet vi 16 norske Dota 2-lag til en vennligsinnet konkurranse her på Gamer.no. I samarbeid med GamersLeague.no og Dota2.no var målet å tilby en god konkurranse i miljøet, der Dota 2-lag og vennegjenger fikk muligheten til å måle sine ferdigheter med resten av landet.

Etter å ha knust all motstand opp turneringstreet, gikk Seal Cub Clubbing Club av med en strak 2 - 0-seier over Team Gratteng.

Vant plass i «buy-in»-turnering

Seal Cub Clubbing Club får dermed automatisk innpass i en fremtidig «buy-in»-turnering i Dota 2, som vi planlegger å gjennomføre innen november. Planen her er at lag kan legge inn en slant, mens vinnerne stikker av med premiepotten. Mer detaljer rundt dette kommer senere.

– Det var veldig moro. Det som var mest synd at ikke alle lagene som meldte seg på fikk til å bli med, svarer lagkaptein Simon «Edge» Rønningsen når vi slår på tråden.

Han kan fortelle at Seal Cub Clubbing Club ikke er et lag, men en gjeng som fant sammen nettopp for å delta i helgens turnering. Helgen var første gang de spilte sammen i konkurransesammenheng.

– Det var en del gode lag, og vi slet litt en stund fordi han som spiller «carry» på laget vårt hadde høy ping. Men generelt var det en del lag som ikke greide å håndtere vårt lane-oppsett, forteller Edge når vi spør om hemmeligheten bak seieren.

Dota 2-miljøet i Norge er godt, men det kan være vanskelig for nykommere å trenge gjennom. Spillet krever gode ferdigheter og mye trening, og er man ny må man tåle å få litt kjeft. Rønningsen har dog noen grunnleggende tips til de som ønsker å bli bli bedre i spillet.

– Det man burde gjøre er å spille sammen med kompiser, og bli et rutinert lag. Å ha en god kommunikasjon og å være rutinerte sammen er faktisk halve spillet.

Se finalen i The International 3 fra i sommer mellom topplagene Alliance og Na'Vi.

Dota 2 vokser stadig, både som konkurransesport og som spill. I august holdt utvikler Valve sin tredje årlige The International-turnering, der seksten lag kjempet om heder og ære, samt en svær pengepremie. På det meste fulgte over en million seere kampene.

Flere turneringer på vei

Les også
Ingen har fått premiene sine i Altiboxligaen

Dota 2-turneringen setter an tonen for det vi satser på at blir en høst og vinter med jevnlige uformelle turneringer. Målet med disse turneringene er ikke å dele ut premier i hytt og gevær, men heller å invitere til uformelle tevlinger i de mange spillmiljøene som vi vet eksisterer over hele landet. Fokuset er på ferske klaner og lag, samt semi-profesjonelle. Vi håper å kunne meisle ut egne turneringer med et fokus på mer erfarne spillere etter hvert.

Vi tar gjerne imot input fra både seere og spillere, og har allerede bedt leserne om å stemme frem hvilke spill de ønsker å se turneringer i. Til å begynne med er målet å ha denne typen turneringer annenhver uke, men vi er åpne for å endre planen etter hvert som vi ser hvordan ting utvikler seg.

Vi håper å kunne legge ut video av søndagens kamper så snart som mulig.

Les også: Nervepirrende avslutning på VM i Dota 2

Siste fra forsiden