My Child Lebensborn

My Child Lebensborn er tilbake i Google Play-butikkene

Brukere i Tyskland, Russland, Østerrike og Frankrike kan igjen oppleve det BAFTA-vinnende spillet.

Sarepta Studio

Over to uker etter at norske My Child Lebensborn ble fjernet fra Google Play-butikkene i Tyskland, Russland, Østerrike og Frankrike, er spillet tilbake igjen.

My Child Lebensborn vant nylig en BAFTA-pris.
Hannah Taylor, BAFTA

I en uttalelse til Gamer.no forteller Teknopilots Elin Festøy – kreativ leder for spillet – at Google bestemte seg for å vurdere spillet på nytt, hvorpå det altså ble godkjent.

Festøy forteller videre at det var Google Norge som fikk forhandlet frem en ny vurdering, men prosessen skal likevel ikke ha resultert i noe klarere svar for utviklerne. Foruten begrunnelsen om at spillet på en eller annen måte brøt med retningslinjer for «sensitivt innhold», er det dermed enda ikke tydelig hva som skapte problemet i første omgang.

Google-bråk og BAFTA-pris

April har vært en real berg- og dalbane for My Child Lebensborn-skaperne. Bare noen dager etter Google-spetakkelet reiste Teknopilots Elin Festøy og Sareptas Catharina Bøhler til London, der spillet ble hedret med den svært prestisjetunge BAFTA-prisen i kategorien Game Beyond Entertainment.

Deretter bar det hjem igjen, hvor partene snekret sammen en finurlig måte å komme seg rundt Google-sperringene. Spillere i de utsatte landene fikk nemlig muligheten til å donere tre euro til spillets innsamlingsaksjon for krigsrammede barn, noe som ga dem tilgang som en «tester» for spillet.

Til slutt ble det likevel orden på ting, og som nevnt er spillet tilbake i butikkene.

Gamer.no har kontaktet Google Norge, og oppdaterer saken dersom vi hører mer.

Les også: Nordmenn vant spill-Oscar i all hemmelighet. Hvor ble det av kulturstoffet om dataspill? »

Siste fra forsiden