My Child Lebensborn forbudt

Google Play forbyr prisnominert norsk spill i Tyskland, Russland, Østerrike og Frankrike

Spillet om tyskerbarn etter andre verdenskrig bryter reglene om «forbudt innhold».

Teknopilot/Sarepta Studio

Oppdatering 3. april: Fire dager etter at My Child Lebensborn forsvant fra Google Play-butikker i flere europeiske land, ser det ikke ut til at situasjonen nærmer seg en løsning.

I en kommentar til Gamer.no bekrefter presseansvarlig i Google Norge, Helle Skjervold, at spillet ble fjernet på grunn av sensitivt innhold. Utover det kan hun imidlertid ikke si spesifikt hva som forårsaket problemet.

– Våre retningslinjer forholder seg til lokalt lovverk i de mange landene vi opererer i. Dette spillet bryter ikke med våre retningslinjer for sensitivt innhold i de aller fleste land. Men gjør det i noen få markeder, sier Skjervold.

Hvorfor spillet plutselig er blitt borte nå, nesten et år etter at det først ble lansert på Google Play, kunne Skjervold heller ikke si noe om.

Opprinnelig sak følger.

Den norske spillutvikleren Sarepta Studio fikk seg en uhyggelig overraskelse i helgen, med nyheten om at spillet My Child Lebensborn er blitt bannlyst i flere europeiske land.

– Forbudt innhold

My Child Lebensborn er ikke lenger tilgjengelig i Tyskland, Russland, Østerrike eller Frankrike, men spillets norske utvikler vet ikke hvorfor.
Sarepta Studio

En fransk bruker kontaktet studioet på lørdag, med spørsmål om hvorfor spillet ikke lenger var tilgjengelig. I forsøket på å rette opp i saken fikk Sarepta beskjed om at Google Play hadde fjernet det i både Frankrikre, Tyskland, Russland og Østerrike.

Til Gamer.no forklarer Elin Festøy, kreativ produsent for spillet, at My Child Lebensborn visstnok bryter reglene for forbudt innhold. Akkurat hvilken del av spillet som gikk over streken fikk studioet imidlertid ikke innsyn i, og arbeidet med å få en god forklaring har vist seg å bli svært vanskelig.

– Vi jobber med å få mer informasjon fra Google, og har kun fått vite at vi er fjernet på grunn av kontroversielt innhold. Vi forstår fra andre at det kan være vanskelig å få vite noe mer, og at Google Play forbeholder seg retten til å fjerne til uten forklaring. Men vi prøver å få ut mer informasjon via kontakter, så saken er ikke endelig avklart slik vi ser det og vi krysser fingrene, forteller Festøy.

Én mulig årsak er selvfølgelig spillets tema. My Child Lebensborn skildrer den knallharde hverdagen for de såkalte tyskerbarna i Norge etter andre verdenskrig. Disse barna kom til verden som en del av Hitlers Lebensborn-strategi, som i hovedsak handlet om å øke verdens ariske befolkning.

Spesielt i Tyskland har myndighetene jobbet hardt for å forby symboler som kan knyttes til nazismen og tyskernes rolle under andre verdenskrig. Inntil nylig hadde landet for eksempel et totalforbud mot ting som hakekors i spill.

Hvorvidt alt dette kan ha påvirket Googles beslutning og hvorfor de tre andre landene har havnet i samme nett er uvisst. Gamer.no har forsøkt å nå Google, men hadde ikke lykkes før publisering. Vi oppdaterer saken dersom vi hører mer.

Les også
Anmeldelse: My Child Lebensborn

My Child Lebensborn ble nylig nominert til en BAFTA-pris i kategorien «Games Beyond Entertainment», altså som et spill som er laget for mer enn å bare underholde.

Vi kan for øvrig anbefale My Child Lebensborn.
– Dette er et spill du virkelig bør prøve, skrev vår skribent »

Siste fra forsiden