Women in Games - Catharina Bøhler

Norsk spillutvikler hedres med plass i Hall of Fame for kvinner i bransjen

Første norske med hedersprisen.

Catharina Bøhler vant hederspris.
Women in Games

Hvert år samler interesseorganisasjonen Women in Games kvinner som jobber i spillbransjen på sin årlige konferanse i London i september. En av begivenhetene er innlemmingen av nye personer i Hall of Fame – en ærestittel som gis til enkeltpersoner som har utmerket seg i bransjen.

I år ble norske Catharina Bøhler fra Sarepta Studio en av to som fikk tildelt ærestittelen, sammen med Christina Myers fra Omnis Institute.

– Det er fantastisk det Women in Games gjør for å samle og inspirere kvinner I bransjen vår. I løpet av konferansen så er det tydelig at det er ufattelig mange talentfulle og viktige kvinner I spillbransjen. Det å da få en utmerkelse som Women in Games Hall of Fame Award er veldig rørende, forteller Bøhler om hederen til Gamer.no

Women in Games-konferansen har i år et overordnet tema om fremtiden for kvinner i bransjen, og fokuserer både på tekniske og strukturelle tema rundt spill og kvinner.

Catharina Bøhler er daglig leder i Sarepta Studio, som er mest kjent for det BAFTA-vinnende spillet My Child Lebensborn fra 2018 – et spill studioet utviklet sammen med Elin Festøy i Teknopilot. Bøhler er også styreleder i Hamar Game Collective, et kollektiv som samler flere av de Hamar-baserte spillstudioene.

Nylig ble det kjent at My Child Lebensborn skal innlemmes i pilotprosjektet Den kulturelle skolesekken senere i høst. Det betyr at spillet brukes som en del av den kulturelle utdannelsen i skolen.

My Child Lebensborn-utvikleren pusler nå med sitt neste prosjekt.
Sarepta avduket Project Thalassa tidligere i sommer »

Siste fra forsiden