Mye liv rundt Call of Duty om dagen

Både avslutninger og begynnelser for den populære serien.

Vi skrev forleden om et voldsomt rabalder kun sidestilt av Hollywood-tabloidene, nemlig at giganten Activision sparket to av sine ansatte hos stjerneutvikleren Infinity Ward, forholdsvis Zampella og West, tilsynelatende ut av det blå. Og for å gjøre det hele desto mer dramatisk, ble det også plassert sikkerhetsvakter hos Modern Warfare-utvikleren.

Les også: Hva skjer hos Infinity Ward?

Hva som egentlig var årsaken bak den plutselige husvasken har ennå ingen gitt noe klart svar på, annet enn at Activision selv har uttalt at de to mistet jobben grunnet kontrakts-/avtalebrudd. Nøyaktig hva de to hadde gjort for å hisse på seg Activision er ennå uklart, men nettstedet Bingegamer hevder nå å kunne kaste litt lys på saken: Ifølge nettstedet kan det være snakk om uenigheter angående penger, nærmere bestemt at Infinity Ward ikke har sett ei krone etter salget fra den massive suksessen Modern Warfare 2.

Bingegamer har riktignok ingen konkrete kilder, men hever å ha snakket med flere ansatte hos IW. Saken vil utvilsomt utvikle seg videre, og forhåpentligvis dukker det opp noe håndfast om ikke alt for lenge.

Rykter skal forøvrig ha det til at gårsdagens nyheter kan bety at IW nå er ute av Call of Duty-dansen, og at gårsdagens krumspring fra Activison var et forsøk på å presse utvikleren til å gi opp rettighetene sine til Call of Duty-serien. Hvor stor del av rettighetene Infinity Ward sitter på kommer ikke frem, men antageligvis er det i hvert fall snakk om merkenavnet. Dette er selvsagt svært spekulativt, så dette bør taes med et lass salt.

Les også: Anmeldelse: Modern Warfare 2

Samtidig som Activison utga pressemeldingen som bekreftet at Zampella og West var sparket, annonserte de også at nok et Call of Duty er underveis. Call of Duty 7 er allerede bekreftet på vei, med Treyarch bak roret. I tillegg utelukkes det ikke at Infinity Ward også er i gang med et nytt Call of Duty, så det nylige annonserte tilskuddet vil antageligvis bli Call of Duty 9.

Det nye tilskuddet vil bli utviklet av nykommeren Sledgehammer, et studio som er heleid av Activision. Svært lite detaljer om spillet kommer fram, annet enn at spillet vil "videreutvikle serien forbi dagens rammer" og lages som et eventyr-action-spill.

Alt i alt kan det altså være snakk om at hele tre nye Call of Duty-titler er underveis, noe som forøvrig egentlig ikke er veldig overraskende. Call of Duty-navnet har blitt svært velkjent over de siste årene, og Activision har nok for lengst innsett at det er en melkeku nesten uten sidestykke.

Les også: EA vil slå Activision

Det skjer altså mye rundt både utgiver Activision og utvikler Infinity Ward, og ikke minst, Call of Duty-serien. Vi skal selvfølgelig holde deg oppdatert så fort noe nytt dukker opp.

(Kilde: CVG.com)

Siste fra forsiden