Myst IV kommer til Xbox

Ubisoft har kunngjort at de vil lansere en forbedret versjon av Myst IV til Xbox. I tillegg har de sikret seg spillrettighetene til animasjonsfilmene Surf's Up og Open Season.

Fjorårets beste eventyrspill er nå på vei til Xbox. Myst IV: Revelation ble utviklet av Ubisoft Montreal, og følger et gåtefullt familiedrama i den eventyrlige Myst-verden. En liten pike forsvinner sporløst, og de snikende brødrene hennes, Sirrus og Archenar, mistenkes for å stå bak bortføringen. Du må prøve å løse gåten, og dette involverer naturligvis massevis av hjernetrim og utforskning i mildt sagt spektakulære omgivelser.

Xbox-versjonen kommer til å lanseres i mars i år, og vil komme med en rekke forbedringer for konsollspillere. Her nevnes bedre navigasjonsmenyer, et mer tilgjengelig hjelpesystem, et raskere og mer effektivt brukergrensesnitt og en forbedret "Zip Mode". Gameplayet forblir imidlertid det samme, til glede for eventyrspillere på Xbox.

Ubisoft har også kunngjort at de har sikret seg en eksklusiv lisensavtale med Sony Pictures Animation om å lage spill (til flere plattformer) basert på animasjonsfilmene Open Season og Surf's Up. Vi vet ingen verdens ting om spillene enda, men Ubisoft-sjefen Yves Guillemot forteller at de vil jobbe tett med Sony for å sikre at de blir så autentiske som mulig.

Spillene utvikles av Ubisoft Montreal, og Open Season skal etter planen lanseres samtidig med filmen - altså 29. september 2006 i USA. Surf's Up kommer ikke før sommeren 2007. Det er med andre ord temmelig lenge til vi får se noen av disse spillene, og vi antar det tar en stund før vi får noen konkrete detaljer om dem.

Her er de første skjermbildene av Myst IV: Revelation til Xbox:

Siste fra forsiden