Myst-komponist lager musikk til Pariah

Digital Extremes sitt kommende førstepersons skytespill får musikk skapt av Myst-komponisten Tim Larkin.

Uansett om en setter pris på gameplayet i Myst-spillene, er det en ting de fleste er enige om: Musikken er noe av det beste spillverdenen har å by på. Det er sikkert derfor Digital Extremes har sikret seg mannen bak Myst-musikken, Tim Larkin, til å lage musikken til deres neste førstepersons skytespill, Pariah.

Digital Extremes og Tim Larkin forteller at de prøver å styre unna typisk actionpreget musikk, og gi spillet et minneverdig lydbilde. Musikken vil ha et visst futuristisk preg, men vil benytte seg av tradisjonelle instrumenter og rytmer.

Tim Larkin startet sin musikerkarriere som trumpetist, og har spilt med artister som Ella Fitzgerald, James Brown, Mel Torme, Sheila E og Huey Lewis. I løpet av de ti siste årene har han laget musikken til spill som Uru, Riven, Lord of the Rings og det første Prince of Persia-spillet. Hovedjobben hans er for tiden å være lydsjefen hos Cyan Worlds, studioet bak Myst-serien.

Pariah kommer til PC, PS2 og Xbox, og med tanke på at Digital Extremes tidligere har jobbet sammen med Epic på spill som Unreal og Unreal Tournament, er det god grunn til å tro at det kommer til å bli et av sjangerens høydepunkter i året som kommer.

Siste fra forsiden