Mysterier fra fortiden

Overnaturlig detektivhistorie

Skaperne av Hotel Dusk og Another Code jobber med et nytt eventyrspill.

Japanske Cing har stått bak et par DS-eventyr som har blitt godtmottatt her på Gamer.no, og nå har de slått seg sammen med Tecmo for å produsere enda et eventyrspill til den populære håndholdte.

Som i Hotel Dusk skal DS-en holdes som en bok.

Again: Eye of Providence handler om FBI-agent Jonathan Weaver. Weaver er på jakt etter morderen som drepte familien hans, og prøver samtidig å avklare en rekke relaterte drapsaker som skjedde i samme tidsrom.

Problemet er at drapene fant sted atten år tidligere, så det kan bli vanskelig å finne spor og bevismateriale. Heldigvis har Weaver en spesiell evne som er perfekt for å løse gamle mysterier. Han kan nemlig skue inn i fortiden og se ledetråder som ikke lengre eksisterer.

Joystiq har fått spillet demonstrert av produsent Koichi Yamaguchi, og kan fortelle hvordan Weavers evne fungerer. Du holder DS-en som en bok, og på venstre side ser du et bilde av åstedet slik det var. På høyre skjerm ser du nåtiden, og din oppgave er å finne forskjellene på da og nå.

I fortiden ser du kanskje at det er en stor blodpøl på teppet. Hvis du prøver å røre teppet i nåtiden opplever du et tilbakeblikk som gir deg hint om hendelseforløpet. Du kan ikke forandre fortiden på noen måte, bare lære av den.

Hvordan spillet kommer til å fungere utover åstedsgransking vet vi ikke enda, og det er heller ikke klart når det eventuelt kommer til Europa. Again: Eye of Providence skal uansett være ferdigutviklet i løpet av våren.

Siste fra forsiden