League of Legends / Telenorligaen

MyXMG bytter ut fire av fem spillere før sesongstarten

Christopher «Speyzz» Bekken er eneste spiller igjen fra høstens finalelag.

Christopher «Speyzz» Bekken er nå eneste gjenværende medlem av myXMG som spilte finalen av Telenorligaen høsten 2015.
Riot/Benedichte Breistøl/Gamer.no

Fremtiden til League of Legends-laget til myXMG har vært uviss helt siden de sikret andreplassen i Telenorligaen i fjor høst. Daværende lagoppstilling bestemte seg for å gå hvert til sitt, så organisasjonen som nylig hadde flyttet til Norge har vært nødt til finne seg et nytt lag dersom de skulle beholde plassen i toppdivisjonen av Telenorligaen.

Torsdag annonserte klubben at de har fått på plass et nytt lag som er klare for å ta fatt på sesongstarten i helgen.

I en uttalelse på myXMG sine Facebook-sider forteller manager Thea Winger at de bestemte seg for å satse på det nye laget til Christopher «Speyzz» Bekken, som også er det eneste gjenværende medlemmet fra fjorårets myXMG.

DISSE SPILLER FOR LEAGUE OF LEGENDS-LAGET TIL MYXMG:

Vis mer

John Martin «just Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen (Top)
Håkon «Flaker» Solberg (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristoffer «kîsse» Sakshaug (Support)

– I vinterpausen ble vi kontaktet av mange lag og organisasjoner om plassen i 1. divisjon. Etter noen møter med vår tidligere Mid Lane-spiller «Speyzz», ble vi enige om at vi ville gi ham og hans nye lag en sjanse.

Klubben er forfriskende ærlig om det nye laget, men synes det er viktig å gi unge, lovende spillere en sjanse.

– Selv om laget ikke er en favoritt her i myXMG, tror vi virkelig på det å støtte talenter i spillet de elsker.

Hovedmålet er å få laget til å vokse

Thea Winger forteller videre at hovedmålet er å få laget til å vokse fremfor å snakke høyt om hvor gode man skal bli. Det viktigste for myXMG er å ha en tilstedeværelse i Telenorligaen.

– Laget ser ut til å ha et bra tankesett og en sterk vilje til å forbedre seg. Vi har naturligvis noe erfaring med å jobbe med «Speyzz», og han er flott, både som spiller gjennom dialog og som et medlem av laget.

MyXMG-manager Thea Winger skifter ut hele League of Legends-laget.
Yvonne Sollihagen

Samtidig er Winger fullt klar over at nivået i Norge er lavere enn internasjonalt, og det har i tillegg vært mange utskiftinger hos topplagene. Det mener hun kan være til deres fordel.

– Jeg tror ikke den norske scenen holder et kjempehøyt nivå, så selv om laget spås til ikke å være blant de beste, er det rom for å forbedre seg når sesongen starter og sjokkere litt. Det har vært en rekke endringer for topplagene i Telenorligaen før denne sesongen, så hvis vårt lag legger sine planer riktig, holder seg fokusert og jobber med lagspillet, hvem vet hva som skjer, spør hun retorisk.

MyXMG setter dermed sin lit til blant annet tre spillere som egentlig rykket ned med SupaGoatSmuggla i fjor. Det var Håkon «F1aker» Solberg og «Speyzz» som sammen satt samlet det nye laget.

Les også
Norsk CS:GO-lag havnet plutselig i profesjonell Rainbow Six Siege-turnering

– Vi gleder oss alle veldig til denne sesongen, og er klare til å vise hva vi er i stand til. Vi er alle jevnaldrende, 95-96-årganger, så vi fungerer bra sammen, sier Solberg i pressemeldingen, uttaler Solberg i annonseringen.

Spillerne kjenner hverandre godt

Jungle-spilleren forteller til Gamer.no at alle har spilt sammen, eller mot hverandre, ved flere anledninger i tillegg til at fire av gutta går på eller har gått på Spillakademiet ved Buskerud folkehøgskole.

Håkon «Flaker» Solberg blant publikum under finalene på Gigacon 2014.
Benedichte Breistøl

– Hvordan har dere fungert sammen i det siste?

– Jeg føler vi har fått spilt mye, og utviklingen har vært synlig på kort tid. I tillegg er vi jevnaldrene og har god stemning mellom games. Progresjonen i lagspillet, kommunikasjonen, avtaler og komposisjoner blir stadig bedre, sier Solberg til Gamer.no.

Spillerne har foreløpig ikke signert noen kontrakter. De er på prøvespill for klubben enn så lenge.

– Vi er først og fremst glade for å kunne spille under en veletablert organisasjon i første divisjon, og vi håper som lag å kunne bevise at vi er verdig den tilliten vi har fått.

– Hva skal dere delta på av turneringer fremover?

– Det blir vel hovedsakling Telenorligaen, som vi gleder oss voldsomt til, og eventuelt andre turneringer som dukker opp underveis. Vi har som målsetting å havne på topp fire i den norske ligaen, og gjøre det bra i sluttspillet der.

MyXMGs åpningskamp i Telenorligaen er mot Gamermag søndag 7. februar klokken 18:00. Oppgjøret ser du på GamerTV.

Siste fra forsiden