SteelSeries StarCraft League

Nå er han den norske kongen av StarCraft II

Kristoffer «TargA» Marthinsen viste hva han er god for i den spennende finalekampen.

Zerg-spilleren TargA gikk av med seieren.
Team Acer, Blizzard. Montasje Gamer.no

Slik ble resultatet i SteelSeries StarCraft League:

1. Kristoffer «TargA» Marthinsen (4000 kroner)
2. Tobias «Rake» Unneland (2500 kroner)
3. Jens «Snute» Aasgaard (1400 kroner)
4. Tobias «SolO» Glenne (700 kroner)

Se resten av turneringstreet her

5.-8. plass får 350 kroner hver.

Etter et par mindre feilsteg endte Kristoffer «TargA» Marthinsen til slutt opp som vinneren i finaleoppgjøret i SteelSeries StarCraft League, etter å ha slått oppkomlingen Tobias «Rake» Unneland. TargA kan dermed kose seg med 4000 kroner i førstepremie, mens Rake får 2500 kroner for sin innsats.

Fikk du ikke med deg oppgjøret kan du se et opptak nederst i artikkelen. Kampen ble kommentert av Eskil «Fearsome» Uggen og Martin «Newhill» Nybakk fra StarCraft Norge.

– Han var heldig mot Snute

Før oppgjøret hadde Rake overkjørt storproffen Jens «Snute» Aasgaard i semifinalen, et resultat få trodde vi skulle få se på forhånd. Da han gikk inn i finalen var TargA likevel ikke veldig redd for motstanden.

– Jeg synes han var ganske heldig mot Snute. Snute tok kanskje litt lett på det, og så var han litt uheldig i tillegg. Men for å bli god i StarCraft II kreves det egentlgi bare at man satser skikkelig. Gjør han det kan han bli veldig god, tror TargA om spilleren.

Den erfarne nordmannen viste sine mange år med erfaring allerede i første kamp. De to sparret lenge i mindre bataljer, men til slutt punkterte TargA det hele. Selv om Rakes protoss-enheter stanget taktfast og lenge mot den massive zerg-hæren var ikke det nork til å trenge gjennom eller svekke motstanderen.

– Jeg stoppet alt han prøvde på, og endte opp med en monsterhær og en sterk økonomi. Til slutt ble det umulig for han å vinne, sier TargA når vi spør om den lange kampen.

I de to påfølgende kampene endte det med seier til Rake, der underdogen absolutt viste at det ikke var noen enkel tilfeldighet at han slo ut Snute. Med stålkontroll over buildene tok han seieren, mens TargA ikke var tålmodig nok til å trekke seg tilbake og bygge opp en større hær for å til slutt slå motstanden.

Nøye kalkulert vinnerstøt

I de siste to kampene viste TargA likevel at han hadde kontroll over situasjonen. Etter at Rake bommet med et tidlig all inn-angrep i første kamp, storspilte TargA i den siste avgjørende runden. Et nøye kalkulert helangrep ble det som til slutt sørget for seieren..

– Det siste all inn-angrepet var ikke så risikabelt. Det er et enkelt regnestykke i StarCraft II: Dersom han tar tredje base med én produksjonsbygning og oppgraderer samtidig, blir det umulig for han å stoppe pushet mitt. Da jeg så hva han gjorde, visste jeg at jeg enkelt kunne vinne om jeg sluttet å produsere droner og satset på roaches og zerglings i stedet, forteller han om vinnerstøtet.

SteelSeries StarCraft League har pågått de siste tre månedene, og var første steg i en større ligasatsing fra Gamer.no. Til høsten åpner vi igjen med en ny sesong der vi tredobler premiepotten, så det norske StarCraft II-miljøet kan bare begynne å øve.

Les også
Anmeldelse:

Lyst til å se finalen, men har ikke helt oversikten over spillet?
Les vår seerguide til StarCraft II »

Siste fra forsiden