Nintendo Switch

Nå kan du bytte om på Switch-knappene

Ny oppdatering lar deg også overføre installerte spill til minnekort.

Audun Rodem, Gamer.no

Mandag rullet Nintendo ut en fersk Switch-oppdatering, kalt Versjon 10.0.0. Oppdateringen introduserer flere brukervennlige tiltak, som muligheten til å bytte om på konsollens knappekonfigurasjon.

Ved å oppdatere Switchen, via konsollens systeminnstillinger, får du selv programmere maskinen etter hva som fungerer best for deg. For eksempel kan du bytte om på A- og B-knappene, eller du kan snu om på stikkene slik at du kanskje løper med høyre stikke og styrer kameraet med den venstre.

Nintendo påpeker at man kun kan omprogrammere knappene på Joy-Cons, Pro-kontrolleren og Switch Lite-systemet – altså ikke spesialkontrollere som NES- eller SNES-variantene. Hver Switch kan lagre opptil fem forskjellige konfigurasjoner for hver kontroller, som kan veksles mellom via Controllers and Sensors-menyen.

Overføre spillfiler

Videre byr oppdateringen på en mye etterspurt funksjon – nemlig muligheten til å overføre installerte spill mellom konsollens interne lagringsplass og et minnekort. Så langt har spillet sittet bom fast der du installerte det første gangen, og om du ville flytte det var du nødt til å laste ned på nytt. Nå gjøres denne prosessen enklere, men noen lagrings- og oppdateringsfiler kan fortsatt ikke flyttes på, melder Nintendo.

Til slutt har man nå muligheten til å lagre bokmerker for enkel tilgang til bestemte saker i Switchens nyhetsfane, for den som måtte ønske det. Ivrige Animal Crossing-fans vil også finne seks nye New Horizons-inspirerte ikoner, som de kan pynte brukerprofilen sin med.

Et av fjorårets beste spill er på vei til Nintendo Switch.
Disco Elysium kommer også til PlayStation 4 og Xbox One »

Siste fra forsiden