Nå kan du prøve Battleforge

EA Phenomic lover oss et friskt pust i RTS-sjangeren.

Tyske Phenomic, kjent for Spellforce-serien sin, ble i 2006 kjøpt opp av EA. Oppkjøpet gjorde mange skeptiske - mer enn en gang hadde det skjedd at EA har kvalt sine nyervervede utviklere, og senere lagt de ned.

Phenomic har heldigvis fått lov å fortsette med det de kan best. Battleforge skal være et friskt pust inn i RTS-sjangeren, og nå kan du prøve det selv før lanseringen.

Battleforge er som kjent noe så sjeldent som et online-orientert RTS-spill. Hele 12 spillere kan spille mot eller med hverandre i både ranked- og unranked-kamper. Når man i tillegg nevner at dette finner sted i en fantasyverden, så flyr ikke nåla av innovasjonsskalaen med det samme. Men det er ikke alt Battleforge har å by på.

Magi, enheter og bygninger representeres i form av kort (tenk Pokémon) som man bytter til seg eller vinner. Dermed har ikke spillet et grunnleggende oppsett av enheter etter raser som man kjenner fra for eksempel Starcraft. Spilleren har selv muligheten til å skreddersy hvilke enheter man vil ha tilgjengelig.

Videre er disse kortene deler av forskjellige taktiske grupper; Fire, Frost, Nature, og Shadow - alle med sine svake og sterke sider. Dette gir forhåpentligvis en ekstra taktisk dimensjon, og måtte gudene vite hvordan man har balansert dette.

Beta-klienten er på ca 2,2 GB og lastes ned her. Legg gjerne igjen dine tanker om spillet i tråden under skulle du prøve det!

Battleforge er ventet ute 24. mars.

Siste fra forsiden