Nå kan du se YouTube på Nintendo Switch

Netflix neste?

Nintendo/Gamer.no

Tidligere denne måneden begynte det å gå rykter om at YouTube var på vei til Nintendo Switch. Onsdag kveld kom den offisielle bekreftelsen, og videotjenesten er tilgjengelig for nedlasting fra konsollens eShop nå.

YouTube er tilgjengelig for Nintendo Switch.
Nintendo

YouTube på Nintendo Switch fungerer omtrent akkurat som du kan forvente. Her kan du se vanlige videoer og direktesendinger, og om du logger deg inn på Google-kontoen din får du tilgang på abonnementene dine og alt du har kjøpt av filmer og TV-serier.

I tillegg tilbys full støtte for 360-graders videoer, slik at du kan se deg om med venstre eller høyre stikke. Appen har riktignok bare delvis støtte for berøringskontroller. Du kan trykke på skjermen for å skrive inn søk eller velge hva du vil se på, men det er ikke mulig å sveipe opp, ned, til venstre eller til høyre for å bla gjennom videoene.

Netflix fortsatt på vei?

YouTube er den andre videotjenesten som ankommer Switch, etter at Hulu ble lansert i USA for omtrent et år siden. Kort tid etter konsollanseringen i fjor, uttalte Nintendo of America-sjef Reggie Fils-Aimé at selskapet også var i dialog med blant annet Netflix om mulighetene for et samarbeid.

Enda har det ikke skjedd noe på den fronten, men i sommer gjentok Fils-Aimé at planen fortsatt var å inkludere flere videotjenester etter hvert. Han påpekte imidlertid at det er opp til Netflix og andre å bestemme hvilke planer de har for Switch.

– Nintendo planlegger å lansere en ny Switch-versjon til neste år
Rykter hevder at Nintendo snekrer på en oppgradert modell »

Siste fra forsiden