– Nintendo planlegger å lansere en ny Switch-versjon til neste år

Rykter hevder at Nintendo snekrer på en oppgradert modell.

Audun Rodem, Gamer.no

Nintendo jobber visstnok med en ny versjon av Switch-konsollen, med planlagt lansering en gang til neste år. Det melder The Wall Street Journal, som har vært i samtaler med «forhandlere og andre som skal ha kjennskap til saken».

Detaljer om den nye Switchen skal enda ikke være fastsatt.
Nintendo

Rapporten nevner ingen håndfaste detaljer om hvilke deler av hybridkonsollen som får en overhaling, og Nintendo skal visstnok være i gang med å finne ut hva som bør inkluderes i en ny modell. En mulighet skal være en forbedret LCD-skjerm, men ingenting er bestemt enda.

Omfanget av oppdateringen er det derfor vanskelig å si noe om, og som forventet har ikke selskapet kommentert saken enda. Nintendo har imidlertid lang erfaring med å oppgradere sine konsoller, med for eksempel Nintendo 3DS som ble relansert som 3DS XL, New 3DS, New 3DS XL, 2DS og New 2DS XL.

Håper å øke salget

Bakgrunnen for planene skal ifølge The Wall Street Journals kilder være et ønske om økte salgstall. Fra lanseringen 3. mars 2017 til 30. juni 2018 ble nesten 20 millioner Switch-maskiner solgt – et tall den japanske spillgiganten håper å matche før mars 2019.

Gjeldene salgstall er etter sigende fortsatt solide, men de vil neppe føre til et nytt rekordår for Nintendo. Med en ny og bedre Switch kan det riktignok endre seg, men før vi kommer så langt må ryktene faktisk bekreftes, eller avkreftes, av selskapet selv.

Nintendo pusler stadig med nyheter for Switch.
Nylig fikk konsollen klassiske NES-kontrollere »

Siste fra forsiden