Nå kuttes prisen på Xbox igjen

Microsoft har et mål om å selge 20 millioner Xboxer innen utgangen av juni 2005. Resultatet av satsningen er nok et priskutt.

Fra og med 27. august vil veiledende pris på en Xbox, uten spill og ekstrautstyr, ligge på 1395 kroner. Altså 400 kroner rimeligere enn dagens veiledende pris. Totalt sett er det et avslag på 63% i forhold til utsalgspris ved lansering i 2002. Ta det i betrakning når du skal ut å kjøpe neste-generasjon spillekonsoll om et par år.

Per i dag selger store kjeder Xbox med to spill til 1695 kroner. Hvis kjedene følger opp priskuttet i disse pakketilbudene, kan det bli meget lønnsomt å kjøpe seg Xbox før høstsesongen starter. Priskuttet er i følge Microsoft et ledd i strategien om å nå ut til flere spillentusiaster denne julen.

– Uten å overdrive tør jeg påstå at vi denne høsten og vinteren lanserer noen fantastiske spill. Blant annet innovative Fable og debuten til Electronic Arts på Xbox Live. For å ikke snakke om Halo 2, som kanskje er det beste spillet av absolutt alle denne julen, forteller Eduardo Rosini, regional visepresident for Xbox EMEA, i en pressemelding.

Siden lanseringen for over fire år siden, er det forøvrig solgt over 15,5 millioner Xbox-er på verdensbasis. Seks prosent av disse har også skaffet seg Xbox Live.

Siste fra forsiden