Nå må du være mer forsiktig med hva du sier i spilldiskusjonene på Steam

Valve starter moderering.

Skjermdump, Gamer.no

På Steam har dialogen mellom spillutviklere og spillersamfunnet vært en sak som Valve ikke selv har blandet seg særlig mye inn i, men dette skal nå endre seg.

I en kunngjøring på Steam opplyser Valve nemlig at de selv vil begynne å gjennomgå alle innlegg som rapporteres i spilltrådene på plattformen. Dette trer i kraft den 25. september.

Om det viser seg at noe av innholdet bryter med retningslinjene som gjelder for alle de andre områdene av Steam, som brukeranmeldelser, kommentarer og diskusjoner, vil innholdet bli fjernet.

Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

Har vært nølende

Valve forsikrer at de ikke kommer til å aktivt gå etter diskusjonene i spillsamfunnene, men ha en mer passiv rolle. De vil altså kun henvende seg til spillere ved advarsler og eventuell bannlysing.

Grunnen til at Valve hittil har vært nølende til å selv gå inn og moderere individuelle spilldiskusjoner er at de ikke ønsker å «tråkke på tærne» til utviklere og blande seg inn i den særegne kommunikasjonsformen som utviklere gjerne har med spillerne sine.

Spillutviklere skal imidlertid har uttrykket et stadig sterkere ønske den siste tiden om at Valve tar en mer aktiv rolle i modereringen i spilldiskusjonene, særlig når det gjelder innlegg som rapporteres av andre spillere.

Det er for øvrig opptil utviklere selv å avgjøre om de vil slippe Valve til, eller om de foretrekker å fortsette å moderere helt på egen hånd.

Les også: Se hvor mye penger du har brukt på Steam »

Siste fra forsiden