Nå skal Counter-Strike-spillere dømme hverandre

Trøbbelmakere stenges ute av sine medspillere med Overwatch-systemet.

I løpet av natten har Valve oppgradert Counter-Strike: Global Offensive med et nytt nettsamfunnsystem, kalt Overwatch. Tanken er at utvalgte spillere nå skal få makt til å bedømme innrapporterte klager, og straffe syndebukken med midlertidige utestengelser om de føler oppførelsen er uholdbar.

For å gjøre en vurdering får man tilgang på en tilfeldig valgt kamprunde, uten at tekst, spillernavn og stemmeopptak vises. Når man har sett på bevismaterialtet slenger man spilleren inn i én av tre kategorier: svært problematisk (sidestilt med juks), litt problematisk eller uskyldig. Selvfølgelig kreves det mer enn én dommer før noen kan kastes ut, og enkelte dommeres vurdering teller mer en andres.

Counter-Strike: Global Offensive.

De utvalgte kalles «Investigators», og håndplukkes basert på hvor mye og hvordan de spiller Counter-Strike: Global Offensive. Ting som virker inn på utvelgelsesprosessen er kampresultat, antall spilte timer, hvor lenge man har spilt og andre målbare egenskaper. Også Owerwatch-resultater og -aktivitet vil virke inn på prosessen.

For øyeblikket er systemet i en betafase, der representanter fra Valve bedømmer hver sak før endelig utestengelse. Planen er dog at det hele skal regulere seg selv etter hvert.

Minner om The Tribunal

Overwatch-systemet minner en del om League of Legends’ Tribunal-system. Der også skal spillere dømme innrapporterte spillere basert på bevismateriale, men noen forskjeller er det. Man har for eksempel tilgang på samtaleloggene, og i i utgangspunktet kan alle spillere over Summoner-nivå 20 delta.

I det siste har det vært mye fokus på dårlig oppførsel i proffmiljøet også. For et par uker siden ble StarCraft II-proffen Greg «IdrA» Fields kastet ut av laget Evil Geniuses for sin nedlatende harselas med fans. League of Legends-skaper Riot stengte på sin side praktisk talt ut et helt lag tidlig i år – tre spillere fra Team Solo Mebdi ble utestengt etter dårlig oppførsel og DDOS-angrep.

Les også: League of Legends-gjengen vil belønne god oppførsel Les også: StarCraft II-proffen «IdrA» kastet ut av Evil Geniuses

Siste fra forsiden