E-sportdagen 2016

Nå skal NRK prøve seg på e‑sport

Dette kunne statskanalen avsløre under E-sportdagen 2016.

Vegard Lien holdt foredrag under E-sportdagen 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal, Gamer.no

OSLO (Gamer.no): Under E-sportdagen 2016 fortalte NRK Sports Vegard Lien litt om rikskanalens planer for e-sport. NRK ser nå at veksten for e-sport har gjort at man ikke lenger kan ignorere det, og de tenker derfor nå på hvordan de best kan dekke fenomenet fremover.

Ønsker Prosjekt Baarli velkommen

– I dag har jeg gleden av å annonsere Prosjekt Baarli. Vi har fått grønt lys og pengene er på plass. Niklas Baarli vil ha e-sportstream fra 2017, både på NRK.no og Twitch, forteller Lien som holder foredrag under E-sportdagen.

Niklas Baarli skal jobbe med e-sport i regi av NRK neste år.
Kim Erlandsen / NRK P3

Under disse sendingene kan man forvente profesjonelle spillere i studio, reportasjeinnhold og mye e-sportmoro.

– Dette gleder vi oss til, sier Lien.

Hovedmannen selv, Niklas Baarli, ser fram til satsingen fra neste år.

– Gleder meg masse til dette prosjektet og jeg er glad for at sjefene i krinken endelig har fått gamingereksjon, sier Baarli spøkefullt til Gamer.no.

Startet planlegging i 2015

NRK Sport har faktisk sett på mulighetene for å vise e-sport på sine kanaler en stund nå. Høsten 2015 måtte kanalen dessverre legge store planer på is. Det var planer om å kjøre en fullverdig dekning av Counter-Strike-turneringen DreamHack Masters Malmö. Direktesending fra studio, slik vi kjenner fra idrettsverden i dag. Sendingene skulle preges av eksperter og interessante gjester. I tillegg var det planlagt forhåndsreportasjer og direktesending på hovedkanalen NRK1.

Prosjektet var et samarbeid mellom NRK Sport og P3. På grunn av utskiftninger ble prosjektet tilsidesatt. men under E-sportdagen kunne Lien annonsere et lignende prosjekt med Baarli i hovedrollen. Baarli skal ikke, i følge planene, sendes på NRK1.

Store utfordringer

Det å sende e-sport, og spesielt Counter-Strike, på statskanalen er ikke enkelt. Det stilles en rekke krav og forventninger til innholdet.

– Counter-Strike består av terrorister som prøver å drepe anti-terrorister. Dette kan være vanskelig for statskanalen NRK, sier Lien spøkefullt.

Les også
Bruker offisielle kamper til å trene på kart de ikke kan

Ettersom spillet koster penger kan sendingene anses som direkte reklame for Valve. Det er mange faktorer som gjør det vanskeligere for NRK. Heldigvis har den svenske statskanalen, SVT, lenge kringkastet Counter-Strike på TV. Lien mener dette er det største motargumentet.

NRK har et stort samfunnsoppdrag, og det er å tilby noe til alle målgrupper i hele landet. Kanalen sliter med målgruppen gutter mellom 12-20, og dette prosjektet vil kunne bidra til samfunnsoppdraget til NRK.

Fikk du ikke med deg arangementet?
Se opptak fra E-sportdagen 2016 »

Korreksjon: I en tidligere utgave av artikkelen skrev vi at Prosjekt Baarli skulle være direktesendt, og at kamper skulle kommenteres. Dette var feil, og vi har derfor rettet det opp.

Siste fra forsiden