Nå vet vi mer om mystiske Control

Remedy Entertainment viste frem en demo av det nye spillet sitt på E3. Se den her.

Allerede under Sonys E3-presentasjon fikk vi se en annonseringstrailer til de finske Max Payne-skapernes neste spill. Nå har vi også fått sett en kort demo av det.

I Control spiller man Jesse Faden som uventet blir direktør for den hemmelige organisasjonen Federal Bureau of Control når en utenomjordisk kraft kalt Hiss angriper. Akkurat som med sverdet Excalibur og kongen av England, er det bare direktøren som kan bruke et ganske spesielt skytevåpen.

Spilleren loves mye frihet til å manipulere omgivelsene.
Remedy Entertainment

Etter hvert som Faden gror inn i sin rolle vil spilleren kunne utvikle våpenets evner. Under demonstrasjonen, som du kan se over, beskrev en av Remedys utsendte hvordan man for eksempel vil kunne forvandle pistolen til en slags hagle. Som i Quantum Break og Remedy Entertainments tidligere spill vil skytingen kombineres med spesielle evner. Faden vil for eksempel kunne løfte gjenstander rundt seg og kaste dem på fiendene eller bruke dem som skjold.

Videre later det til at hele spillet vil være satt i hovedkvarteret til Federal Bureau of Control som stadig vil bli vridd til det ukjente av de fiendtlige kreftene. Spillet vil likevel ikke ha en åpen verden, selv om utviklerne jobber med å skape en åpen opplevelse.

Filminspirerte spill

Finske Remedy satte seg selv på kartet i 2001 med det særdeles suksessfulle skytespillet Max Payne hvor man i likhet med filmen The Matrix fra rundt samme tid lot seg inspirere av Hong Kong-actionfilmer. Under skuddvekslinger kunne man nemlig sakke ned tiden for å få bedre tid til sikte og samtidig se vanvittig kul ut. Spillet fortalte også en tragisk sjangerfortelling inspirert av gammeldags hardkokt krim.

Både det Stephen King-inspirerte Alan Wake og det Xbox One-ekslusive Quantum Break, som var klippet sammen med en TV-serie, fikk strålende kritikk hos oss. Remedy Entertainment har imidlertid jevnt over stadig fått mer og mer lunkne anmeldelser, blant annet for å blande sammen film og spill på uelegante måter. Det blir spennende å se om Control blir spillet som klarer å snu den negative trenden.

Control slippes en gang i 2019 til Xbox One, PlayStation 4 og Steam.

Les alt om E3 2018 her »

Siste fra forsiden