PlayStation 5

Nå vet vi trolig hvordan PlayStation 5-kontrollen ser ut

Nye patentbilder har dukket opp.

Illustrasjonsbilde.
Colourbox/14053702

Stadig mer blir kjent om den neste PlayStation-konsollen, og nå kan det være at designet til kontrollen også er blitt avslørt. Det melder blant andre The Verge.

Nylig ble det oppdaget en japansk patentsøknad fra Sony som dreier seg om en håndkontroll, og vedlagt søknaden er flere illustrasjonstegninger som viser oss hva Sony trolig har i tankene når det gjelder PlayStation 5-kontrollen.

Som man kan se av bildene ligner kontrollen mye på den eksisterende DualShock 4-modellen når det gjelder design og plassering av knapper, men noen forskjeller kan man merke seg.

Slik vil PlayStation 5-kontrollen trolig se ut.
Japan Platform for Patent Information

Lysstripe borte

Blant annet er lysstripen man finner på toppen av DualShock 4 tilsynelatende borte, og det befinner seg også en USB C-inngang på toppen denne gangen.

Ellers set det ut til at kontrollen er blitt litt tykkere, og bildene indikerer også at tommelstikkene er noe kortere enn før, mens skulderknappene har blitt en anelse forstørret.

At DualShock 5, som kontroller trolig vil hete, ligner mye på dagens utgave, har allerede blitt bekreftet av nettstedet Wired, som forrige måned fikk en eksklusiv sniktitt.

Sony har allerede bekreftet at PlayStation 5-kontrollen kommer med mer avansert teknologi som omfatter bredere spekter av taktil feedback og programmerbar motstand i skulderknappene. Ifølge Wired, som testet de nye funksjonene, fungerer disse oppgraderingene meget godt.

PlayStation 5 skal lanseres rundt juletider neste år.

Les også: Sony vil få folk over på PlayStation 5 i et rasende tempo »

Siste fra forsiden