PlayStation 5

Sony vil få folk over på PlayStation 5 i et rasende tempo

Selskapet sier de har sin mest ambisiøse overgangsstrategi noensinne.

Sony får en stor oppgave med å få de nå over 100 millioner PlayStation 4-brukere overt på neste generasjon.
Audun Rodem, Gamer.no

PlayStation 4 er i sin siste fase av livssyklusen, og med det får vi stadig nye drypp om den neste generasjonen. Nå har Sony kommet med noen nye opplysninger om selve overgangen til PlayStation 5.

I et intervju med nettstedet Gamesindustry.biz forteller PlayStation-sjefen Jim Ryan at de akter å flytte de nå over 100 millioner PlayStation 4-brukerne over til den neste konsollen raskere enn de noensinne har gjort.

– Nå som vi beveger oss mot den neste generasjonen i 2020 er en av oppgavene våre, sannsynligvis den viktigste oppgaven vår, å få den gruppen over fra PlayStation 4 til PlayStation 5, og det i en skala og et tempo som vi aldri før har levert, sa Ryan.

Enkel å lage spill til

Ingen vet hvordan PlayStation 5 vil se ut. Dette er et illustrasjonsbilde av det som trolig er en utviklerversjon av konsollen.
Twitter

En av måtene overgangen skal gå raskt på er at spillutviklere visstnok har gitt positive tilbakemeldinger når det gjelder den neste generasjonen.

– Én ting som gjør meg særskilt optimistisk er at vi hører fra utviklere og utgivere hvor enkelt det er for dem å kjøre kode på PlayStation 5 og at de har en mye bedre opplevelse enn på noe annen PlayStation-plattform, la Ryan til.

Ifølge PlayStation-sjefen har selskapet endret mye av måten de jobber på for å gjøre PlayStation 5 til en suksess, deriblant mer strømlinjeforming av beslutningsprosessene rundt konsollens funksjonalitet, og markedsføring.

Sony kunngjorde forrige måned at den neste PlayStation-konsollen skal på markedet rundt juletider neste år og at én av nyhetene er et helt nytt kontrolldesign. Dette skal som blant annet by på bredere spekter av taktil feedback og programmerbar motstand i skulderknappene.

Fra før av vet vi at PlayStation 5, i likhet med konkurrenten Project Scarlett, dropper harddisker og går for SSD-lagring, og at konsollen får en tredje generasjons AMD Ryzen og Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og den avanserte ray tracing-teknologien.

Konsollen kommer også med en ny strømsparingsmodus som trekker meget lite strøm.

Les også: PlayStation 4 er nå den nest mest solgte stuekonsollen noensinne »

Siste fra forsiden