PlayStation 5

Sony avslører ny PlayStation 5-funksjon

Kan bli vesentlig billigere i drift enn PlayStation 4.

Illustrasjonsbilde av PlayStation 4.
Audun Rodem, Gamer.no

Selv om vi ikke vet mange spesifikke detaljer om den neste PlayStation-konsollen ennå, har Sony så smått begynt å lette på sløret den siste tiden. Nå har det dukket opp nok en opplysning om PlayStation 5.

På den amerikanske utgaven av den offisielle PlayStation-bloggen kunngjøres det nå at PlayStation skal samarbeide med FN om å bekjempe klimaproblemene, og i den forbindelse byr Sony på en konsollrelatert nyhet.

– Det gleder meg å kunngjøre at den neste generasjonen PlayStation-konsoll vil inkludere muligheten til å suspendere spillingen med mye lavere strømforbruk enn PlayStation 4, sa sjefen for Sony Interactive Entertainment Jim Ryan i blogginnlegget.

Stor reduksjon

Ingen vet hvordan PlayStation 5 vil se ut. Dette er et illustrasjonsbilde av det som trolig er en utviklerversjon av konsollen.
Twitter

PlayStation 5 skal operere med en strømsparingmodus som kun konsumerer 0,5 watt. Dersom én million brukere benytter funksjonen vil reduksjonen i strømforbruket tilsvare det gjennomsnittlige forbruket til 1000 amerikanske husholdninger, sier Sony.

Sony sier ingenting om akkurat hvor stor besparelsen er sammenlignet med dagens konsoll, men som nettstedet US Gamer peker på oppgir Sony energiforbruket til PlayStation 4-maskinene på sine hjemmesider.

Nyere PlayStation 4/Pro-konsoller har et forbruk på rundt 1,8 watt i hvilemodus med applikasjonene suspendert, og bruker 0,2 watt når de er helt avslått. Forskjellen ser dermed ut til å være ganske stor.

Når det gjelder øvrige opplysninger om PlayStation 5 kom det tidligere i år frem at maskinen blant annet vil få en prosessor basert på tredje generasjons AMD Ryzen, og et Radeon-utviklet grafikkort med støtte for både 8K-oppløsning og den avanserte ray tracing-teknologien.

Når konsollen kommer ut er ennå høyst uvisst. Sony har uttalt at den i alle fall ikke vil komme før april neste år, men utover det kan man bare spekulere.

Les også: Nei, dette er ikke PlayStation 5, men antageligvis en utviklerutgave »

Siste fra forsiden