PlayStation 5

Nei, dette er ikke PlayStation 5, men antageligvis en utviklerutgave

Patenten som svirrer rundt er neppe den endelige konsollen.

Twitter

Onsdag dukket det opp en tråd på nettforumet ResetEra om en europeisk patent signert Sony som etter alt å dømme har noe med PlayStation 5 å gjøre. Du kan selv se designskissen i patenten over, som egentlig stammer fra i fjor høst, men som er offentliggjort nå. En del spekulerte på om dette kunne være PlayStation 5, men det er det ingen grunn til å tro.

Det er mulig Matthew forsnakket seg her.
Skjermbilde Twitter

Antageligvis er dette en skisse av en utviklerutgave av PlayStation 5, noe som tilsynelatende har blitt bekreftet av en utvikler på Twitter. Twitter-meldingen er nå fjernet, men du kan se et arkivert skjermbilde av den til høyre.

Matthew Stott jobber ifølge IGN for Codemasters, som sannsynligvis sitter på utviklerutgaver av konsollen allerede. Vi vet at selskap verden rundt for øyeblikket jobber med spill til den nye maskinvaren, så det passer greit med det.

Utviklerkonsoll

Det er mange ting som tyder på at dette er en utviklerutgave og ikke den ferdige konsollen. Designet har mye mer til felles med utviklerkonsollene til PlayStation 4 og PlayStation 3, som begge er mye mer klumpete og overdådige enn sluttproduktet. Og Sonys utviklerkonsoller er sjelden i nærheten av å ligne det endelige designet, så det er ingen grunn til å tro at denne skissen gir noe pekepinn på hvordan PlayStation 5 skal se ut heller.

Slike utviklerkonsoller sendes ut til utviklere i forkant av ferdigstillingen av maskinvaren slik at de kan begynne å jobbe med spill. Som oftest er innmaten omtrent lik det den ferdige konsollen har å rutte med, men det er ikke uvanlig at ting justeres etter hvert.

Tidligere i år fikk vi våre første detaljer om PlayStation 5. Sony lovet da at konsollen skal støtte 8K-oppløsning, og være bakoverkompatibel med PlayStation 4-spill. Den har en prosessor basert på tredje generasjons AMD Ryzen, samt et Radeon-grafikkort som støtter strålesporing. Sony har også lagt mye vekt på at de denne gangen bruker SSD-lagring, noe som betyr betydelig kjappere lastetider, som Sony også demonstrerte i en video.

Sony har også fortalt at PlayStation 5 ikke slippes innen utgangen av april 2020, så vi må vente en god stund til på den.

Nedenfor kan du se et bildegalleri med konsollen fra flere vinkler.

Siste fra forsiden