PlayStation 5

Ny Sony-video viser hvor mye raskere PlayStation 5 er enn sin forgjenger

Sony, Gamer.no

For en drøy måned siden slapp Sony de første detaljene om sin neste konsoll – som enda ikke har fått et offisielt navn, men som blir hetende PlayStation 5 dersom selskapets navnetradisjon er noe å gå etter.

Via en eksklusiv rapport fra nettstedet Wired lovet Sony blant annet en omfattende forbedring i lastetider for spill. Sammenlignet med en standard PlayStation 4 meldte spillgiganten om opptil 19 ganger så raskere lasting, og i helgen fikk vi se forbedringen for første gang.

Under en presentasjon for investorer i Japan, viste Sony en direkte sammenligning mellom lastetider på PlayStation 4 Pro og PlayStation 5. Som du kan se nedenfor viser videoen både hvordan spillverdenen – i dette tilfellet New York fra Insomniacs Spider-Man-spill – lastes inn kjappere, men også hvordan man kan bevege seg raskere gjennom byen uten å hele tiden måtte stoppe opp for å hente inn nye deler av kartet.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

Ved siden av lastetiden har Sony også bekreftet at PlayStation 5 bli bakoverkompatibel med PlayStation 4-spill, da den nye konsollen bygges på samme arkitektur som sin forgjenger. Selskapet lover også støtte for opptil 8K-oppløsning, tredimensjonell lyd og såkalt Ray Tracing.

Når vi kan forvente å se maskinen i butikkene er imidlertid uvisst, og hva den vil koste har Sony heller ikke sagt noe om. Mens vi tidligere år ville ha forventet flere nyheter på E3 i juni, har PlayStation valgt å holde seg hjemme fra årets messe. Dermed er det ikke godt å si når vi får vite mer om PlayStation 5.

Sony har inngått et sjeldent samarbeid med Microsoft.
Partene skal utforske felles løsninger for streaming av spill »

Siste fra forsiden