Namco kunngjør Pac-Man World Rally

Hadde du turt å sitte på i en rallybil kjørt av Pac-Man? Namco håper i alle fall idéen frister, for nå kommer Pac-Man World Rally til alt av konsoller og PC.

Med Pac-Man World Rally ser det ut som at Namco har bestemt seg for å ta opp kampen mot Nintendos Super Mario Cart. I motsetning til Marios morsomme racingspill, kommer imidlertid Pac-Man sitt spill til nesten alle dagens konsollsystemer (PS2, Xbox, GameCube og PSP), samt PC.

Spillet blir et arkadepreget bilspill der Pac-Man og en hel haug andre figurer fra Namcos persongalleri (inkludert uheldige Pooka, fra Dig Dug) kjemper om å komme først i mål på en serie med 15 helsprø baner. Hver av banene kommer med sitt eget unike tema, og her nevnes for eksempel et hjemsøkt slott og en grotte med lavasjøer. Hver bane har også sine egne utfordringer som du må ta høyde for når du kjører.

Pac-Man er ikke Pac-Man uten masse piller, og i World Rally befinner det seg en rikelig mengde av dem rundt om på de mange banene. Når du får spist nok piller får du en slags superbil, og i ren Pac-Man ånd kan du så spise motstanderne dine, noe som sannsynligvis er mindre hyggelig for dem enn det er for deg.

Apropos det å skape problemer for motstanderne; du får selvfølgelig også en haug våpen, slik som en snømann som gjør at banen bak deg blir til is. Som i Super Mario Kart plukker du opp slike våpen underveis. Andre ting som kan plukkes opp inkluderer frukter, som gir deg tilgang til hemmelige snarveier.

Flerspiller får vi også gode muligheter for, og i tillegg til å kjøre mot andre på de ordinære banene, får vi syv arena-baner hvor spillere kan kjempe mot hverandre. Det ser ut som den eneste versjonen som får onlinebasert flerspiller er PSP-versjonen, merkelig nok. Lanseringen av Pac-Man World Rally er satt til neste sommer.

Siste fra forsiden