Sluttspillet i Eserien

– Når vi ikke spiller gjør vi analyser av spillestilen til Vålerenga

Sarpsborg 08 trakk laget de ønsket å unngå å møte i kvartfinalen. I møtet med Vålerenga kan forberedelsene være det avgjørende

Paulsrud mener nøkkelen ligger i helprofesjonelle forberedelser før oppgjøret mot Vålerenga.
NTF/Eserien

DETTE ER KVARTFINALENE

Vis mer

Alle kampene spilles 26. mai

Vålerenga - Sarpsborg 08 10:00
Mjøndalen - Sandnes Ulf 10:00
Tromsø - Ranheim 11:15
Brann - Start 11:15

Se programmet for sluttspillet »

Sluttspillet i Eserien står for døren. Under Oslo e-sportfestival spilles samtlige kamper i sluttspillet på søndag 26. mars. Først ut er Vålerenga og Sarpsborg 08 når de møtes i sin kvartfinale.

Sluttspillet spilles på Oslo E-sportfestival. Program finnes her »

Vålerenga har storspilt gjennom hele gruppespillet, og står med elleve seire og en uavgjort. Sarpsborg kjempet seg til sluttspill etter en svært spennende kamp mot Viking. Etter gruppespillet står Sarpsborg med fire seire, tre uavgjorte og to tap. Det er ingen enkel oppgave for særpingene når de møter forhåndsfavorittene fra hovedstaden.

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien samlet under Oslo e-sportfestival

– Det blir som Arkan sa, vi er nødt til å øve

Etter siste runde i gruppespillet var Håvard Paulsrud ærlig på at han håpet å unngå Vålerenga i kvartfinalen. Dessverre ble det ikke slik. Håvard Paulsrud og Cato Jensen har vist seg frem under press tidligere, og tar med seg gode erfaringer fra NM og The Gathering når de forbereder seg til sluttspillet.

Paulsrud mener nøkkelen ligger i helprofesjonelle forberedelser før oppgjøret mot Vålerenga.
NTF/Eserien

– Det blir en tøff kamp. Jeg har hele tiden vært forberedt på å møte hvem som helst, så vi skal selvfølgelig gjøre vårt beste og det er godt nok. Man må slå de beste om man skal bli best. Jeg spiller mitt spill uansett, jeg kommer ikke til å parkere bussen fra start eller endre spillestil, for jeg vet at jeg er god nok til å slå både Arkan og «Hyper». Forvent mye «skill moves» og god underholdning.

Det kan bli en hektisk dag under Oslo E-sportfestival og Paulsrud forteller at nettopp forberedelsene mentalt og ernæringsmessig kan bli avgjørende når man skal gjennom en slik konkurransedag.

– Det er viktig å trene mye for å forberede seg best mulig, men det aller viktigste blir å få nok søvn, samt spise og drikke riktig i forkant og underveis. I tillegg gjelder det å ha med seg hodet på kampdagen. De mentale forberedelsene kan ha en veldig stor påvirkning. Rent spillemessig, så blir det som Arkan sa, vi er nødt til å øve.

LES OGSÅ: Sarpsborg 08 inngår samarbeid med e-sportsklubb

Sarpsborg 08 har to meget gode spillere i Paulsrud og Jensen. André Østbø, trener og spiller i Sarpsborg forteller om hvordan de forbereder spillerne til sluttspillet:

Østbø mener vi ikke har sett det beste Paulsrud har å by på.
Mohammed Barzinje
Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Vi trener med noen av de andre lagene i Eserien for å få en god og variert motstand. Når vi ikke spiller gjør vi analyser av spillestilen til Vålerenga, for å avdekke svakheter og se mønstre i angrepsmetodene de bruker. Håvard var «hovedspilleren» vår da vi startet Eserien, men etter oppvisningen Cato hadde mot Tromsø, ser vi at det er vanskelig å skille dem, det blir noen diskusjoner i løpet av uken for å avklare oppsett. Vi er et lag, og vi skal slå Vålerenga sammen, sier en bestemt Paulsrud.

Selv om mange har Vålerenga som favoritter, skal man på ingen måte undervurdere Sarpsborg. Som vi har sett tidligere, kan alt skje i FIFA.

– Synker prestasjonen med noen få prosent, kan man raskt gå på en smell. Håvard er en spiller som kan slå hvem som helst i Eserien, inkludert Arkan og Magnus. Jeg er sikker på at vi ikke har sett ham fra sin beste side ennå, forteller Østbø.

– Vi skal vise hvorfor vi er favoritter

Laget fra hovedstaden står med elleve seire og én uavgjort i gruppespillet. Selv på en «dårlig dag» vant de alle kampene sine. Det er vanskelig å se hvor det skal gå galt for Vålerenga. Arkan Resul har levert knallsterke resultater i «weekend league» de siste ukene, og Magnus Myhrhaug Kristiansen har fått vise seg frem på internasjonalt nivå. I l løpet av våren har han deltatt i FUT Champions Cup #6 i London og Enations Cup, hvor han gjorde en fin figur. Kristiansen forteller at det motiverer å bli stemplet som favoritter.

Myhrhaug Kristiansen trives med å være stemplet som favoritter i sluttspillet.
Sindre Stien

– Det er jo kjempekult å bli sett på som favoritter, og det viser samtidig at hardt arbeid lønner seg. Selvfølgelig har vi et stort press på oss for å prestere, men vi to er karer som trives under slikt press, noe vi har vist flere ganger tidligere. Ingen kamper i Eserien er «a walk in the park», så vi er helt fornøyde med å trekke Sarpsborg 08 i første runde.

LES OGSÅ: VIFs Kristiansen og Branns Rasmussen spilte for Norge i Enations Cup

Kristiansen skrev tidligere i måneden på Twitter at han kom til å tone ned FIFA-treningen for å fokusere på skolegang og avslutningen av skoleåret. Når vi utfordrer ham på om han er godt nok forberedt til Eserien, svarer Kristiansen sikkert:

– Denne uken har jeg brukt mer tid på å forberede meg godt. Jeg pleier å tilpasse meg ganske kjapt, så jeg tror ikke det blir noe problem å være klar for sluttspillet. Dere har ikke fått sett toppnivået til Arkan og meg. Nå er det FUT, og vi kommer til å spille mye mer underholdende i sluttspillet. Styrken i laget vårt er at vi begge er på et høyt nivå, og at vi kjemper hardt for hverandre. Skulle en av oss komme dårlig ut av første kamp, er jeg helt sikker på at den som spiller den andre kampen kommer til å klare å snu om på det.

LES OGSÅ: Vålerengas Resul er klar for å vise at VIF er best i landet

Kristiansen, som er blant de yngre spillerne i Eserien ser for seg en lang karriere innen FIFA. På spørsmål om hva han kan tenke seg å bruke eventuelle premiepenger på, er planen klar og tydelig:

– Jeg kommer til å bruke deler av pengene på å investere i en ordentlig FIFA-karriere de neste årene som kommer, avslutter Kristiansen før han forlater oss for å se den avsluttende episoden av Game of Thrones.

Siste fra forsiden