Anmeldelse

NBA Live 2003

NBA Live 2003 er det siste innen basketballspill fra EA Sports. En del nye finesser gjør nok dette til det beste spillet av sitt slag. Hvorvidt det er så store forskjeller at det er nødvendig med en utskifting fra den forrige versjonen, er opp til hver enkelt å bedømme. Likevel har EA Sports gjort det igjen; laget et spill som er bedre enn sin forgjenger.

Side 1
Side 2

Grafikken i NBA Live 2003 er blitt forbedret en hel del. Selvsagt krever dette mer av maskinen, men det er definitivt verdt det. Om du ikke har maskin av aller nyeste sort, er ikke dette noen hindring for å anskaffe deg spillet. Maskinkravene er nemlig ikke veldig høye hvis du setter ned grafikken til et lavere nivå. Hvis du derimot har kraft nok i maskinen din til å sette alle innstillinger på maksimalt, får du se hva som ligger bak denne grafikkmotoren. EA Sports skryter av at flere hundre nye animasjoner er lagt til fra tidligere versjoner, blant annet blokking av skudd og dunker.

Utseende er det jobbet mye med på de mest kjente stjernene. Ikke alle er gjenkjennelig, men slike som Shaq og Pippen er seg selv lik. Noe som krever en god del ressurser, er publikums bevegelser. Hvis du bestemmer deg for å fjerne dette, vil nok antall bilder per sekund øke. Kanskje vil litt av den gode atmosfæren forsvinne, men det blir ikke så godt lagt merke til under kampens hete. Forskjellen på grafikken fra NBA Live 2002, er kanskje ikke enormt stor, men den er blitt forbedret en del. Spillerne har mye glattere bevegelser, og arenaene er mer forseggjort. Publikum virker også mer naturtro. Personene har ikke så stakkato bevegelser som tidligere, men likevel er det et stykke igjen for å få det perfekt. De er fortsatt laget i 2D, og dette ødelegger litt for resten av de fine omgivelsene. Til tross for at de er laget i 2D, går det likevel litt utover ytelsen av spillet.

Lyden er også mye bedre nå enn før. Ikke alle effektene var like heldige i de forrige versjonene, men nå har dette blitt forandret. De gir en naturlig klang slik som forekommer i haller, og skarpheten er også der. Hvor mange forskjellige lyder som lages når man løper over gulvet er uvisst, men NBA Live 2003 inneholder nok de aller fleste. De forandrer seg alt etter som hvor tung en spiller er, og hvor han befinner seg i forhold til kameraet. Med andre ord er det mange finurligheter som er lagt til for å gjøre spillet så realistisk som mulig, og lyden er intet unntak. Musikken er også veldig bra hvis du liker litt rap. Artister som Flipmode Squad featuring Busta Rhymes, Snoop Dogg og Fabolous er noen av bandene. Det kostet nok EA Sports litt ekstra å få med disse storhetene, men pengene ble brukt på riktig måte. Rap og basketball hører på en måte sammen, så hvorfor ikke få med kjente artister som kan lage bra musikk.

Greie spillemoduser
Det finnes fem forskjellige spillmoduser; ?Season?, som innlysende nok går ut på å spille en hel sesong med ditt favorittlag. ?Playoffs? tar deg rett til de avsluttende kampene i sesongen og gir deg en kortere variant av ?Season?. ?1 on 1? gir deg muligheten til å vise hva du virkelig kan en mot en. Dette er nok det som kreves mest av deg som spiller i motsetning til når du har et helt lag hvor maskinen styrer mange av de andre. ?Practice? går ut på å lære deg de forskjellige bevegelsene hos de enkelte spillerne og hvor deres kvalifikasjoner ligger. ?Franchise? lar deg bygge opp et lag helt fra starten av, og her bygger du opp ferdighetene etter hvert som du spiller. Også her er likheten fra ?Season? ikke så stor.

Å spille mot andre enn maskinen, er alltid moro, og NBA Live 2003 er ikke noe dårligere her enn singelplayer. Forskjellen er nok ikke så stor takket være at alle spillere, bortsett fra den du kontrollerer, er styrt av maskinen. Men de som er vant til andre typer lagspill, vet nok hvordan dette er bygget opp. Det finnes to måter å spille multiplayer på. Du kan spille via EA Sports sine servere som lar deg snakke med andre før kampene og velge hvem du vil spille mot. De som er kjent med dette, vet nok at du må betale penger etter 30 dagers prøveperiode. Derfor er det kanskje ikke så aktuelt at dette blir et spill som mange holder på med via Internett.

Den andre måten er direkte oppkobling til en server som du vet ip-en eller hosten til. Det finnes ikke mange forskjellige spillemoduser i multiplayer. Spill med hele lag er vel det som er best og gir mest underholdning. EA Sports fortsetter å kreve en cd per maskin, noe som er litt dumt hvis du har lyst til å spille i LAN. Muligheten for å installere en multiplayer-versjon, skulle vært tilgjengelig.. Selvsagt kan du spille to stykker på en maskin hvis det er ønsket, enten ved hjelp av tastatur eller gamepad.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden