League of Legends / Telenorligaen

nDurance henter spillere fra utlandet

Nå begynner laget å bli klar for resten av Telenorligaen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sjokket har senket seg etter at nDurance sparket fire av fem spillere fra klubben. Nå er de nye spillerne klare og lagt inn i klubben i systemet på Gamer.no. Noen av spillerne er hentet inn kun for å fullføre sesongen i Telenorligaen, og bistå i Ragnarök-turneringen fra 1. til 24. november.

Laget har kun én seriekamp igjen i Telenorligaen og skal spille mot Eclipse 31. oktober. Med den vanvittige poengfangsten er laget allerede klar for sluttspillet, og skal ut i semifinale enten 3. eller 4. november. Kampen vil strømmes direkte på TV2 Sumo, som nylig sikret seg rettighetene til å vise Telenorligaen på sin platform.

Det ble annonsert gjennom en e-post til 1. divisjonsklubbene at planen om å spille semifinalene på SpillExpo utgår, men at finalen skal gå som planlagt.

Henter tysk og dansk spiller

DETTE ER NDURANCE I SLUTTSPILLET

Vis mer

Rafael «Doxy» Adl Zarabi (Top)
Paul «Kanani» Kanani (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Stian «Credit» Solberg (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Kris Andre «Kris» Abrahamsen * (Mid)

* Spiller siste serierunde, og muligens semifinalen i sluttspillet.

Med knapp tid før overgangsvinduet stenger 23. oktober klokken 23:59 har klubben sikret seg spillere for å fullføre sesongen og sluttspillet. Det er hentet inn spillere fra andre profesjonelle ligaer, og de sikter seg inn på Telenorliga-gull.

– «Doxy» er en spiller jeg kommer godt overens med og han har nylig spilt for Natus Vicere i LCL (journ.anm. den russiske ligaen). Nå som kontrakten hans er utløpt, har han gått tilbake til skolebenken, og det åpnet opp for at han kunne spille for oss. I første omgang er det snakk om Telenorligaen og Ragnarök. «Kakani» er en bekjent av «Touch», som bare spiller i Telenorligaen, forteller styremedlem Ole-Andreas Skår i nDurance til Gamer.no.

I lagoppstillingen kan man se en norsk ADC-spiller, som ikke tidligere har spilt på toppnivå i Telenorligaen: Stian «Credit» Solberg.

– «Credit» er en 18 år gammel spiller fra Oslo. Han ble funnet gjennom en anbefaling. En fin mulighet til å prøve en helt fersk ADC-spiller på toppnivå i Norge. Han skal fullføre sesongen for oss, så tar vi det derifra, forteller nDurance-styremedlemmet Ole-Andreas Skår til Gamer.no.

Den ferske debutanten er klar for å spille på norsk toppnivå i League of Legends.

– Det virker som en kjempespennende opplevelse. Har alltid hatt lyst til å spille kompetitivt på høyst mulig nivå, så jeg ser frem til å komme i gang, forteller Solberg til Gamer.no.

Midlertidig retur av kjenning

Jørgen «Hatrixx» Elgåen, som til daglig spiller i KIYF Logitech i Spania, vil representere nDurance i en eventuell finale på SpillExpo. Om han spiller semifinalen er enda ikke avklart.

– På grunn av mangel på alternativ, og det faktum at vi måtte ha en norsk Mid-Lane-spiller, så spurte vi «Hatrixx» om han ville spille for oss på SpillExpo. Det var han interessert i, og etter å ha snakket med KIYF Logitech fikk han fri til å spille for oss den helgen, forklarer Skår til Gamer.no.

Les også
Tidligere Riddle-spiller skal spille for Sprutnoobs

– Vi er bedre på papiret

Ole-Andreas Skår er styremedlem i nDurance.
Privat

nDurance og Riddle var helt klare favoritter til å nå sluttspillet, men nå har Sprutnoobs hentet inn det gamle laget til nDurance, med Dennis «Denden» Bui som Support-spiller. Dette gir ligaen tre sterke lag som kan gjøre at en av forhåndsfavorittene ikke når finalen på SpillExpo.

– På papiret er vi vel det sterkeste laget per dags dato, og det blir utrolig spennende å se nykommerne i aksjon. Om laget får nok tid til å spille sammen vil jeg si at vi har store sjanser til å vinne Telenorligaen. Vi går inn som favoritt. Nå som hele vår tidligere lagoppstilling har gått til Sprutnoobs, kan det godt hende vi får se en fantastisk kamp mellom gamle og nye nDurance. Det blir spennende, forteller Skår til Gamer.no.

– Rett avgjørelse for oss

Det ble flere reaksjoner etter klubben valgte å sparke fire spillere med umiddelbar virkning tidligere, spesielt på Twitter. Flere fra miljøet kom med uttalelser om saken.

– Reaksjonene var veldig blandet, noe vi forventet. Vi gjorde det vi følte var rett i denne situasjonen. Kom vel kanskje ikke godt nok frem at det ikke var på grunn av ByLAN-hendelsen at vi valgte å slippe fire spillere, men av det som skjedde i etterkant. Vi ser at vi kunne gjort ting litt annerledes, men det gjelder for begge parter. Når det er sagt, så står vi fortsatt for avgjørelsen og tror absolutt det var den rette avgjørelsen for oss, avslutter Skår.

Tabellsituasjonen

#LagSpilt+/-Poeng
1nDurance Gaming59/113
2Riddle58/211
3Eclipse EK44/45
4Celestial Gaming43/53
4BX3 Elektroniske Sportsklubb43/53
6Sprutnoobs Gaming42/62
7Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb41/71
8SupaGoatSmuggla (Trukket)00/00

Siste fra forsiden