Need for Speed-suksess

Need for Speed-suksess

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Varierende kvalitet til tross, Need for Speed-spillene er en ubetinget suksess sett under ett. Nå kan nemlig serien skryte på seg en aldri så liten salgs-milepæl.

Den magiske grensen

I en pressemelding kunngjør EA at spillene samlet har solgt i over 100 millioner eksemplarer. Dette har gitt EA salgsinntekter på intet mindre enn 2.7 milliarder dollar, og gjør også Need for Speed-eventyret til den bestselgende bilspill-serien noensinne.

Så selv om flere av spillene har blitt lunkent mottatt av kritikere, er det altså bare å konstatere at serien har massevis av fans.

Langvarig spillserie

Det høye salgstallet kan nok sies å ha sammenheng med antallet spill i serien. Siden den første tittelen ble lansert i 1994, finnes det nå hele 14 spill på markedet, medregnet det PSP-eksklusive Underground Rivals.

I tillegg er Need for Speed: Nitro på vei til Wii og DS, og snart lanseres også det internett-baserte spillet Need for Speed World Online.

Den hittil seneste tittelen, Need for Speed: Shift, er blant de mest kritikerroste spillene i serien.

(Kilde: Pressemelding)

Need for Speed: Shift

PS3
Slippdato: 18. september 2009
Sjanger: Racing
Utvikler: Slightly Mad Studios
Utgiver: EA Games

Kommentarer (19)

Forsiden akkurat nå

Til toppen