Nekter å selge The Punisher i Norge

På grunn av de ekstreme mengdene rå vold i dataspillet The Punisher, har den norske distributøren valgt å ikke selge spillet til Norge og Sverige.

Spillet, som ikke er basert på filmen The Punisher, men tegneserien, lar deg møte de fleste av Punishers mest kjente fiender og allierte fra tegneserien. De fleste tegneseriehelter har en eller annen superkraft. Punisher har ingen slike krefter, han har bare hat og rå kraft kombinert med et voldsomt stort våpenarsenal.

- Vi fikk først prøve å avhøre en fiende ved hjelp av en kvistkvern. Ved å vippe opp og ned med analogstikka på Xbox-kontrolleren styrte vi kraften vi brukte for å tvinge stakkaren vi avhørte inn i kvistkverna. Når vi hadde fått det vi trengte av informasjon var det bare å avslutte det hele ved å ta full fart og dytte stakkaren gjennom kverna, skrev vår journalist Kjetil Aakvik Gogstad i sniktitten etter E3 i fjor.

K.E. Media, som distribuerer THQ sine spill i Norden, tror dette ville blitt for mye for norske myndigheter. I stedenfor å fyre opp nok en voldsdebatt velger de denne gangen å kun selge spillet til dansker og finner.

- Vi ønsker å drive god forretning, ikke å provosere, forteller Carsten Ebbrecht, salgsdirektør i K.E. Media til Gamer.no. Han forteller at filmen markedsføres med trykk på den rå volden, og spillet følger filmens fotspor.

- De siste Grand Theft Auto-spillene er legoklosser i forhold til The Punisher, legger Rune Solheim, regionsjef for K.E. Media i Norge til. Solheim forteller at detaljnivået er på et helt annet nivå enn de tidligere har sett i actionspill.

Det er ikke første gang K.E. Media velger å trekke seg ut av distribusjonen. De gjorde det samme med Postal og Manhunt, og solgte rettighetene til tredjepartsdistributører i steden. Jardar F. Pedersen, daglig leder i den Kristiansand-baserte spillbutikken Gamezone, blir likevel overrasket over å høre hvilke grep K.E. Media her gjør:

- Det er underlig i forhold til at de allerede har gitt ut Grand Theft Auto-spillene. Jeg har ingen tro på at nordmenn er mer sårbare for voldsinnhold enn dansker og finner.

Vi skal ikke se bort i fra at The Punisher blir tilgjenglig i utvalgte norske butikker via tredjepartsdistributører til tross for at K.E. Media velger å fraskrive seg distribusjonsansvaret.

Siste fra forsiden