League of Legends / Telenorligaen

Nervepirrende kamp i Telenorligaen søndag

Mye står på spill når Jevo og Celestial Gaming barker sammen.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Søndag klokken 18:00 spiller Jevo mot Celestial Gaming – en kamp som kan bli skjebnesvanger for begge lagene. Jevo ligger foreløpig på nedrykksplass, og må karre til seg alle poengene de kan i de to siste kampene for å beholde plassen.

Celestial Gaming på sin side ligger på en trygg plass, men for et lag som før sesongen hadde ambisjoner om å vinne Telenorligaen vil alt annet enn en topp fire-plassering være en fiasko.

Sjekk tabeller, kampoppsett og statistikk for Telenorligaen her »

Ladet opp til kampen med fluefiske i Nord-Norge

Jevo gikk på et nytt 0–2-tap mot Lions for to uker siden, og står fremdeles kun med de tre poengene de fikk etter seieren mot SupaGoatSmuggla i runde fire. Lagets jungler Dan «Conlay» Brynildsen tror laget har hatt godt av en to ukers pause fra Telenorligaen.

Dan «Conlay» Brynildsen i Jevo.

– Ja, jeg tror denne pausen har vært veldig fin før en viktig kamp som dette. Vi i Jevo bestemte oss for å utnytte denne pausen til å gjøre noe hyggelig, så alle medlemmene tok flyet opp til Sortland og videre til Kautokeino, og hadde en uke der vi slappet av på hytta til «Quickom» (Bendik Olsen, red. anm.). Han var en overraskende god fluefisker!

Brynildsen ser positivt på sjansene deres til å overleve i førstedivisjon.

– Jeg tror vi har en god sjanse til å holde plassen vår i Telenorligaen, men det er avhengig av at vi greier å spille på vårt beste. Jeg er litt usikker på hvordan situasjonen til Nix er, men det kan påvirke om vi holder oss i ligaen eller ikke, utdyper han.

Optimismen til tross; Jevo er også realistiske foran helgens kamp.

– Jeg tror det kommer til å bli en vanskelig oppgave å slå Celestial. De er et sterkt lag, men jeg ville ikke sagt at det er umulig, sier Brynildsen om sjansene deres i kampen.

I et intervju med Gamer.no i april sa Brynildsen at de ikke hadde noen fast plan for trening med laget, men sier nå at dette har endret seg etter opprykket.

– Det er mye som har endret seg innad i laget siden starten av sesongen, da vi har fått inn tre nye spillere. Seriøsiteten og nivået har økt betraktelig med dette, forklarer han.

Les også
NaVi-sjefen: – Kommer ikke til å jobbe med mennesker som er bosatt i Russland og betaler skatt der

– Dere rykket opp i høst, men har slitt i 1. divisjon hittil. Har nivået vært høyere enn dere forventet?

– Vi forventet at nivået skulle være høyt i ligaen, men trodde vi skulle greie å vinne litt flere kamper. Vi har hatt kamper mot gode lag der vi har vært veldig nære, men har greid å rote bort ledelsen vår.

– Hvem vinner kampen på søndag?

– Jevo vinner på søndag, heia Jevo!

Celestial: – Når vi spiller på vårt beste er vi topp tre i Norge

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming.

Celestial Gaming var en av forhåndsfavorittene til å vinne Telenorligaen før sesongen, men disse forventningene har enda ikke blitt reflektert på tabellen. Lagets rutinerte Mid Lane-spiller Sebastian «Boffen» Gsell har en del teorier på hvorfor resultatene har latt vente på seg.

– Jeg tror hovedproblemet ligger i å spille konsistent bra. Det har vært et par kamper der de tidlige fasene av spillet bare har gått i helt feil retning, og vi ikke har hatt noen sjanse til å snu det, og det ligger mye i dumme feil som vi kan rette på, forklarer han.

Boffen er klar på hva laget må gjøre de to siste rundene, men sier også at det ikke bare ligger i deres egne hender.

– Jeg tror at hvis vi vinner resten av kampene våre, så er sjansen «fifty-fifty» om vi kommer til sputtspillet eller ikke, men vi har ikke mye makt over de andre kampene, så vi må bare gjøre vår jobb.

Boffen sier at de ikke har undervurdert noen av lagene i Telenorligaen, men at det likevel ville vært surt å ikke komme til sluttspillet.

– Vi hadde nok forventet å ligge bedre an til sluttspillet, men vi har tapt et par enkeltkamper her og der. Stemningen i laget er helt OK, vi må bare gjøre vår del av jobben, som er å vinne resten av kampene, så får vi håpe at de kampene vi ikke har kontroll over går i vår favør, sier han.

– Når vi spiller på vårt beste er vi topp tre i Norge, men problemet er at vi ikke har vært konsistente nok, legger han til.

– Da jeg snakket med «Lifting» i BX3 sa han at hvem som helst av BX3, nDurance, Lions og Celestial kan ende opp i finalen i årets sluttspill. Er du enig i dette?

– Jeg er helt enig. Disse lagene er ekstremt jevne når de spillet på sitt «A-game», sier Boffen.

– Hvem vinner kampen?

– Vi vinner 2-0.

Kampen mellom Jevo og Celestial Gaming ser du på GamerTV søndag 11. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden