VM-kvalifisering i Dota 2

NESF: – En unik mulighet til å kunne representere Norge

Søndag arrangeres det åpen norsk kvalifisering i Dota 2. Norges E-sportforbund oppfordrer alle som syntes spillet er gøy til å melde seg på.

ÅPEN FOR ALLE: Alle med et norsk statsborgerskap og interesse for spillet har denne uken muligheten til å kvalifisere seg.
Dota 2, Valve Corporation.

IESF (International Esports Federation) arrangerer i år sitt tolvte verdensmesterskap, med Dota 2 blant en rekke forskjellige grener på agendaen. I fjor var det svenskene som stakk av med seieren i Sør-Koreas hovedstad Seoul, 2-0 over Thailand. Dette året har også Norge blitt invitert til å kvalifisere seg gjennom den regionale Europa-kvalifiseringen, som fører videre til VM i Israel.

Vinnerlaget av den norske kvalifiseringen får både reise og opphold i Israel dekket.

Link til påmelding »

Norges E-sportforbund reetablerte seg i slutten av 2019 og opplevde kort tid etter noe trøblete start med sponsorer. Kvalifiseringen, som gjennomføres i samarbeid med Dota 2 Norge og Gamer.no, og blir en av de to første konkurransene i regi av forbundet, i tillegg til turnering i Pro Evolution Soccer.

– Det er lenge siden det er blitt arrangert en slik kvalifisering i Norge, sier Jack Holand, Generalsekretær i NESF (Norges E-sportforbund).

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

Internasjonal konkurranse

ALLE SKAL MED: Jack Holand mener alt fra topp til bredde bør med.
NESF

IESF har i dag totalt 80 medlemsland. Hvilke land og spillere som skal delta er enda ikke bekreftet, men det blir uten tvil et utfordrende mesterskap.

– For de utøverne og talentene vi har her i Norge vil dette være en mulighet til å kunne kjenne på det internasjonale nivået som NESF tror vil være en veldig nyttig erfaring for våre utøvere å ta med seg videre, sier Holand.

Vil legge mer til rette for spillet

Det er ikke til å se bort ifra at Dota 2 har mistet mer og mer plass i det globale e-sportbildet de siste årene, også i Norge. Det norske e-sportforbundet ønsker nå å legge mer til rette for spillet på nasjonal basis.

– NESF har definitivt lyst til å løfte Dota 2 opp og frem, og ser på dette arrangementet som en ypperlig mulighet til å skape oppmerksomhet rundt dette spillmiljøet i Norge. Vi ønsker å legge til rett for seriespill for Dota 2. Dette må vi gjøre i tett samarbeid med miljøet i Norge, forteller han.

LES OGSÅ: TV 2-profil og tidligere proffspiller tar over som hovedtrener for Dignitas

Når ut til både bredde og topp

NESF stiller ingen krav til spillerne, foruten at de innehar norsk statsborgerskap. Man kan med andre ord laste ned Dota 2 dagen i forkant og fremdeles delta i kvalifiseringen.

– NESF ønsker å ha alle med seg, både bredde og topp og vi mener derfor at alle som synes det er gøy å spille Dota 2 burde melde seg på, sier Jack Holand.

Det er likevel et håp om at kvalifiseringen når ut til dem med en e-sportstjerne i magen.

– Norske Dota 2-spillere bør melde seg på fordi dette er en super mulighet til å måle krefter med de beste i Norge og også internasjonalt, avslutter han.

Den norske kvalifiseringen er åpen for alle, uansett nivå. Turneringen starter søndag 4. oktober klokken 13:00. Verdensmesterskapet skal etter planen arrangeres 6.-12. desember i Eilat, Israel.

E-sport Dota 2 IESF NESF

Les også

Siste fra forsiden