VM-kvalifisering i Dota 2

NESF: – En unik mulighet til å kunne representere Norge

Søndag arrangeres det åpen norsk kvalifisering i Dota 2. Norges E-sportforbund oppfordrer alle som syntes spillet er gøy til å melde seg på.

ÅPEN FOR ALLE: Alle med et norsk statsborgerskap og interesse for spillet har denne uken muligheten til å kvalifisere seg.
Dota 2, Valve Corporation.

IESF (International Esports Federation) arrangerer i år sitt tolvte verdensmesterskap, med Dota 2 blant en rekke forskjellige grener på agendaen. I fjor var det svenskene som stakk av med seieren i Sør-Koreas hovedstad Seoul, 2-0 over Thailand. Dette året har også Norge blitt invitert til å kvalifisere seg gjennom den regionale Europa-kvalifiseringen, som fører videre til VM i Israel.

Vinnerlaget av den norske kvalifiseringen får både reise og opphold i Israel dekket.

Link til påmelding »

Norges E-sportforbund reetablerte seg i slutten av 2019 og opplevde kort tid etter noe trøblete start med sponsorer. Kvalifiseringen, som gjennomføres i samarbeid med Dota 2 Norge og Gamer.no, og blir en av de to første konkurransene i regi av forbundet, i tillegg til turnering i Pro Evolution Soccer.

– Det er lenge siden det er blitt arrangert en slik kvalifisering i Norge, sier Jack Holand, Generalsekretær i NESF (Norges E-sportforbund).

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

Internasjonal konkurranse

ALLE SKAL MED: Jack Holand mener alt fra topp til bredde bør med.
NESF

IESF har i dag totalt 80 medlemsland. Hvilke land og spillere som skal delta er enda ikke bekreftet, men det blir uten tvil et utfordrende mesterskap.

– For de utøverne og talentene vi har her i Norge vil dette være en mulighet til å kunne kjenne på det internasjonale nivået som NESF tror vil være en veldig nyttig erfaring for våre utøvere å ta med seg videre, sier Holand.

Vil legge mer til rette for spillet

Det er ikke til å se bort ifra at Dota 2 har mistet mer og mer plass i det globale e-sportbildet de siste årene, også i Norge. Det norske e-sportforbundet ønsker nå å legge mer til rette for spillet på nasjonal basis.

– NESF har definitivt lyst til å løfte Dota 2 opp og frem, og ser på dette arrangementet som en ypperlig mulighet til å skape oppmerksomhet rundt dette spillmiljøet i Norge. Vi ønsker å legge til rett for seriespill for Dota 2. Dette må vi gjøre i tett samarbeid med miljøet i Norge, forteller han.

LES OGSÅ: TV 2-profil og tidligere proffspiller tar over som hovedtrener for Dignitas

Les også
Jukseanklager overskygger historisk norsk King of Nordic-sluttspill

Når ut til både bredde og topp

NESF stiller ingen krav til spillerne, foruten at de innehar norsk statsborgerskap. Man kan med andre ord laste ned Dota 2 dagen i forkant og fremdeles delta i kvalifiseringen.

– NESF ønsker å ha alle med seg, både bredde og topp og vi mener derfor at alle som synes det er gøy å spille Dota 2 burde melde seg på, sier Jack Holand.

Det er likevel et håp om at kvalifiseringen når ut til dem med en e-sportstjerne i magen.

– Norske Dota 2-spillere bør melde seg på fordi dette er en super mulighet til å måle krefter med de beste i Norge og også internasjonalt, avslutter han.

Den norske kvalifiseringen er åpen for alle, uansett nivå. Turneringen starter søndag 4. oktober klokken 13:00. Verdensmesterskapet skal etter planen arrangeres 6.-12. desember i Eilat, Israel.

Siste fra forsiden