Netflix - Night School Studio

Netflix kjøper Oxenfree-studioet

Strømmegiganten bygger videre på spillsatsingen sin.

Night School Studio

Netflix kunngjorde nylig en satsing på spill, og nå har strømmegiganten tatt et nok et stort steg i den retningen. Tirsdag avslørte selskapet nemlig at det har kjøpt opp Night School Studio, utvikleren bak det kritikerroste Oxenfree.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Oxenfree »

Oxenfree 2 skal etter planen lanseres neste år.
Night School Studio

Akkurat hvordan samarbeidet vil utarte seg er foreløpig uklart, og vi vet for eksempel ikke hva dette betyr for Oxenfree 2 – som er under utvikling nå. I en pressemelding skriver Mike Verdu, spillsjef hos Netflix, imidlertid at partene skal jobbe sammen for å bygge opp Netflix' spillbibliotek.

– Vi er inspirert av [Night School Studios] ambisiøse mål om å sette en ny standard for historiefortelling i spill. Deres lidenskap for kunst av toppkvalitet og deres imponerende merittliste gjør dem til en uvurderlig partner idet vi sammen utvider våre kreative egenskaper og vårt spillbibliotek hos Netflix.

Via Night Schools nettsider legger studiosjef Sean Krankel til at det er en ære å bli plukket ut som det første spillstudioet hos Netflix. Han antyder også at ting i stor grad kommer til å fortsette som før for studioet.

– Det er en uvirkelig ære å være det første spillstudioet som blir med Netflix. Ikke bare får vi fortsette å gjøre det vi gjør, på den måten vi liker å gjøre det, men vi får en plass på første rad hos den største underholdningsplattformen i verden. Netflix-teamet har vært veldig forsiktige med å passe på vår studiokultur og vår kreative visjon. Vi kommer til å fortsette å lage Oxenfree 2. Vi kommer til å fortsette å skape nye spillverdener.

Netflix har begynt å teste spilltjenesten sin.
Foreløpig kun i Polen »

Siste fra forsiden