Nettspilling på DS

Nintendo har kommet med litt informasjon angående de kommende mulighetene for internettspilling på Nintendo DS.

Nintendo vil som kjent benytte seg av IGN sin GameSpy-teknologi for å gi eiere av Nintendo DS mulighet til å spille på nettet via trådløst nettverk og bredbånd. Det vil i utgangspunktet ikke være nødvendig å betale noe for å kunne benytte seg av systemet, og hver enkelt DS-eier kan koble seg til ved hjelp av en bredbåndstilkobling hjemme.

I tillegg har de kunngjort at det blir mulig å koble seg opp mot såkalte "Wi-Fi hotspots" rundt om i verden, og disse kan enten være gratis eller abonnementsbaserte. For kort tid siden ble det klart at Nintendo planlegger å bygge opp cirka 1000 slike "hotspots" i Japan, og at de også vil sørge for at brukere i andre verdensdeler får mulighet til å bruke slike "hotspots" (sannsynligvis på nettcafeer m.m.).

Naturligvis er slike flerspillermuligheter relativt bortkastede med mindre det finnes spill som støtter dem, og Nintendo har fortalt at de vil tilby muligheter for nettbasert flerspiller i flere kommende titler, inkludert Animal Crossing DS og Mario Kart DS. Nintendo vil kunngjøre flere DS-spill med onlinebasert flerspiller i løpet av den kommende tiden

Siste fra forsiden