NFF satser på e-sport

NFF starter landslag i både FIFA og PES

– Ambisjonene våre at landslaget skal hevde seg i privatlandskamper og være best mulig rustet til et eventuelt EM eller VM

NFF

NFF annonserte onsdag at de satser på e-sport. De skal lansere et landslag med spillere, som skal spille FIFA, men som også må mestre Pro Evolution Soccer. Ikke nok med at spillerne må beherske to fotballspill, de må også ha ferdighetene intakt både på Xbox og Playstation. E-sportlandslaget skal bestå av en tropp med seks til åtte spillere, som skal samles rundt seks ganger i løpet av et år. Treningene vil foregå på Ullevaal stadion i en egen losje dedikert til e-sport.

Landslagsspillerne vil bli honorert per kamp eller samling de deltar på. I starten skal laget spille privatlandskamper mot andre nasjoner, før de etter hvert skal delta på internasjonale turneringer i regi av UEFA og FIFA.

Ambisjon om å hevde seg i EM og VM

Marius Hjerpseth er foreløpig den eneste spilleren på det norske e-sport-landslaget.

Lørdag 13. oktober på Ullevaal blir det arrangert en turnering, hvor målet er å finne spillere som skal bli en del av landslaget. Kvalifiseringene er allerede i gang, og de beste spillerne stikker av med forskjellige premier, samt muligheten til å bli med på Norges landslag.

Mats Theie Bretvik er administrativ leder i prosjektet, og sier han gleder seg til fortsettelsen, og sier at prosjektet er langvarig.

– Vi er helt i startfasen av et prosjekt som har kommet for å bli, og akkurat nå er ambisjonene våre er at landslaget skal hevde seg i privatlandskamper, og være best mulig rustet til et eventuelt EM eller VM. Både UEFA og FIFA jobber med hver sin konkurranseform for fotballforbund rundt omkring i verden. Selvfølgelig er det ønskelig at våre spillere deltar på FUT Champions eller andre internasjonale turneringer, men i første omgang er vi ute etter å spille flest mulig landskamper mot andre forbund. På sikt ser vi for oss at våre spillere vil tilhøre klubber i Norge og i utlandet, og representere landslaget i forbindelse med landskamper. Akkurat som løsningen for fotballandslaget er i dag.

Som tidligere nevnt så får spillerne honorar per kamp spilt og samling de deltar på, men det stopper ikke der.

– De vil også få få dekket overnatting og transport. Landslagspillerne vil også måtte forholde seg til de samme retningslinjene som hvilket som helst annet landslag i NFF.

Marius Hjerpseth er den eneste spilleren som foreløpig er klar for landslaget. Bretvik sier at de vil fylle opp med flere spillere utover høsten.

Fotballspillere har ofte i sosiale medier fått kritikk for at de bruker tid på å spille forskjellige type spill. Bretvik sier at det ikke er noe i veien for at spillere skal ha fritid.

– Vi vet at når folk ikke er ute og spiller fotball, så er de inne og konsumerer fotball ved enten å se på eller ved å spille for eksempel FIFA. Det er ingen automatikk i at FIFA eller PES går utover fotballspilling utendørs, vi tror heller at det er med på å forsterke den generelle fotballinteressen, avslutter Bretvik.

Siste fra forsiden