NFI - spillstøtte

NFI-tilskudd til syv norske spill

9,6 millioner kroner utdelt.

Prosjekt M fra Red Thread Games.
Red Thread Games

Norsk filminstitutt (NFI) har behandlet nok en runde med søknader om tilskudd til utvikling av norske spill. Denne gangen har instituttet delt ut 9,6 millioner kroner, fordelt på syv spill.

Som NFI forteller på sine nettsider kom det inn 32 søknader for årets siste tildelingsrunde. Av de syv som slapp gjennom er fem helt nye prosjekter, inkludert et nytt spill fra Red Thread Games med arbeidstittelen Prosjekt M.

Red Thread fikk med seg 2,3 millioner kroner for spillet, som ledes av utviklerveteranen Ragnar Tørnquist. Opplevelsen beskrives som et tredjepersons actionrollespill, hvor man tar opp kampen mot okkulte krefter som plager en liten bygd.

Flest kroner i denne tildelingsrunden gikk imidlertid til Oslo-baserte Hyper Games. Studioet bak blant annet Mørkredd og det kommende Snusmumrikken-spillet fikk 2.576.348 kroner til utviklingen av Nonogram Stitch. Dette er et historiedrevet puslespill, der man løser en rekke forskjellige oppgaver.

Nonogram Stitch fra Hyper Games.
Hyper Games

Et annet profilert norsk studio, Rain Games, fikk med seg 2,5 millioner kroner fra NFI. Pengene går til å lage Mechanical Heart, et nytt plattformeventyr i samme stil som Teslagrad 2.

Surt AS ble tildelt 650.000 kroner for pusleeventyret Ringo's Roundup. Pek-og-klikk-spillet I ruiner fra Flu Hartberg – som fikk 145.000 kroner – ble siste nykommer på listen.

De to spillene som har fått tilskudd fra NFI tidligere er eventyret The Bog fra utvikler Nightmire og samlekortspillet Mechjesty fra Skinny Bandit. Prosjektene tok med seg henholdsvis 750.000 og 600.000 kroner fra denne tildelingsrunden.

Seksjonsleder for dataspill i NFI, Kaja Hench Dyrlie, kommenterte at det er spennende å se så mange nye prosjekter. Hun gledet seg også over en økning i kvinneandelen, med 38 prosent kvinner i nøkkelroller for prosjektene i denne tilskuddsrunden.

– Det er gledelig å se at kvinneandelen i norske spill er på vei opp. Dette ser vi også i søknadsbunken generelt, sa Hench Dyrlie.

LES OGSÅ: Slik gikk det med norske spillutviklere i 2022 »

Siste fra forsiden