Norsk filminstitutt - støtteordning

13 millioner kroner i støtte til åtte norske spill

Fantasy i Nord-Norge, deckbuilder i bygda og terningtetris står på lista over spillene som får penger.

Eydigard er blant spillene som får støtte.
Frostisen Studio

Norsk filminstitutt deler ut 13 millioner kroner i utviklingstilskudd til norske spill nå i mars. Dette er den første tildelingsrunden av året, og denne gangen er det åtte prosjekter som får midler til å utvikle og ferdigstille prosjektene sine.

Fem av de åtte spillene har tidligere fått utviklingstilskudd fra NFI, mens tre av dem er nykommere i systemet. Instituttet behandlet 27 søknader i tildelingsrunden.

– Det tar tid å utvikle gode spill, men i 2024 kommer det flere spill vi har gledet oss til lenge. Det blir et spennende år for norske spill, sier seksjonsleder Kaja Hench Dyrlie for spill på NFI i et presseskriv.

De siste årene har støtteordningen vært mer fokusert på å gi større summer til færre spill, etter at regjeringens spillstrategi la frem dette som et mål. NFI mener at de nå ser resultater av endringen i at flere norske spillutviklere har posisjonert ser mer for å konkurrere i spillmarkedet utenlands.

Tre nykommere i systemet

På lista over nye spill som får tilskudd finner vi ganske forskjellige opplevelser.

Eydigard er et tredjepersons fantasy-rollespill der handlingen utspiller seg i Nord-Norge på senmiddelalderen. Svardedauden herjer, og en mystisk forbannelse har slått rot. Her tar man rollen som en omreisende hamløper som kan sparke fra seg med sine magiske evner. Spillet utvikles av Fostisen Studio i Narvik, som har fått tilskudd på 959 642 kroner. Planen er i første omgang å gi det ut på PC.

Tales 2: Frogmire Mansion.
Snowcastle Games

Etablerte Snowcastle Games spikker på et nytt spill kalt Tales 2: Frogmire Mansion til PC og konsoll. Her skal fire venner bruke magiske musikkinstrumenter for å kjempe ned fiender mens de utforsker et slott. Snowcastle har tidligere stått bak spill som Earthlock og Ikonei Island, og jobber samtidig med Earthlock 2. Tales 2: Frogmire har fått 1 million kroner i støtte.

Dicetris er en finurlig blanding av Tetris og terningspill. Her stabler man terninger av ulike farger i kolonner og skal matche tallet som står nederst. Spillet utvikles av Leik Games i Fredrikstad, og har fått tilskudd på 454 147 kroner.

Fem spill får påfyll

I tillegg får fem spill tilskuddspåfyll.

Deckbuilderen med bygdetema, Skogdal, får 650 000 kroner oppå de 200 000 kronene de fikk i fjor.

Skogdal.
Erlend Kirkebø

Fruitbus fra Krillbite Studio får tildelingsrundens største sum på 5,6 millioner kroner. De har tidligere fått til sammen 7 372 575 kroner i støtte i perioden 2019 til 2022.

Roguelite-spillet Brew fra Snow Leaf Studios får 3 millioner kroner. De har tidligere motatt 2 714 000 kroner i utviklingstilskudd fra Norsk filminstitutt.

Project Crop fra trioen i Carbonara Games får 400 000 kroner, etter at de fikk tilskudd på 1,7 millioner kroner i fjor.

Yield! Fall of Rome.
Billionworlds

Strategispillet Yield! Fall of Rome får 990 000 kroner i denne tildelingsrunden. Spillet, som utvikles av Billionworlds, har fått 1 553 368 kroner i utviklingstilskudd i perioden 2020 til 2022. Du kan teste en demo av spillet på Steam.

LES OGSÅ: Slik ble årsresultatet for norske spillutviklere

Siste fra forsiden