«NicoThePico» til Ninjas in Pyjamas

«NicoThePico» inn i trenerstallen til Ninjas in Pyjamas

Den svenske organisasjonen kjøpte plassen, og byttet ut hele stallen i forkant av åpningshelgen i sommerens LCS-turnering.

Nicholas «NicoThepico» Korsgård.
Bilde: Michal Konkol/Riot Games

DETTE ER LCS

Vis mer

LCS står for «League of Legends Championship Serie, og avholdes i flere regioner av verden. Med en premiepott på om lag 200.000 amerikanske dollar, anses LCS som det største internasjonale konkurransen for League of Legends spillere, foruten om «Worlds».

Nicholas «NicoThePico» Korsgård ble i forkant av helgens LCS-oppstart annonsert som den nye hovedtreneren til de tidligere LCS-legendene Ninjas in Pyjamas, som i 2013 var hjemmet til Søren «Bjergsen» Bjerg. Dette var ikke uten kritikk, ettersom organisasjonen kjøpte opp plassen til Fnatic Academy, og valgte å vrake hele den tidligere lagoppstillingen. Den bestod av blant annet tidligere LCS-spillere Maurice «Amazing» Stückenschneider og Johan «Klaj» Olsson.

– All dramaet og kritikken har egentlig bare gjort meg, og spillerne, mer motiverte, sier Nicholas «NicoThePico» Korsgård til Gamer.no.

Stiller med flere tidligere LCS-spillere

DETTE ER NYE NINJAS IN PYJAMAS:

Vis mer

Kim «Profit» Joon-Hyung (Top Lane)
Ilyas «Shook» Hartsema (Jungle)
Kim «Nagne» Sang-moon (Mid Lane)
Martin «HeaQ» Kordmaa (Marksman)
Hampus «Sprattel» Abrahamsson (Support)

Ninjas in Pyjamas har hentet frem flere tidligere LCS-spillere, blant annet Hampus «Sprattel» Abrahamsson som spilte på Schalke 04, det nye laget til Tore «Norskeren» Hoel Eilersten, og Ilyas «Shook» Hartsema, som tidligere spilte på Elements og Vitality før han ble utestengt for sin dårlige oppførsel. Hartsema forteller til Gamer.no at det er for tidlig å svare på spørsmål om hvor godt laget kommer til å gjøre det i LCS, men at han skal bli nummer én. De negative forventningene til laget kommenterer han likevel som sørgelige.

– For første gang i min LCS-historie står jeg bak et lag som blir sett på som en underdog, sier Korsgård.

Han fortsetter med å si at de fleste forventer at laget ryker ut av LCS etter sesongen, og at de fleste ser svært negativt på dem etter valget om å vrake den tidligere lagoppstillingen.

Nicholas «NicoThepico» Korsgård og resten av nye Ninjas in Pyjamas.
Ninjas in Pyjamas Gaming AB

Møtte det forrige laget allerede i første kamp

Korsgård forklarer at det var ganske bittersøtt å møte Fnatic i sesongens første kamp, men at han føler de ga dem solid motstand.

DETTE ER FNATIC:

Vis mer

Paul« SoaZ» Boyer (Top Lane)
Mads «Broxah» Brock-Pedersen (Jungle)
Rasmus «Caps» Winther (Mid Lane)
Martin «Rekkles» Larsson (Marksman)
Jesse «Jezis» Le (Support)

– Jeg tror vi beviste veldig mye i kampen mot Fnatic, selv om det endte i tap. Jeg kan ikke være annet enn stolt over den utviklingen vi har fått til over de fem dagene med trening vi har hatt før kampen.

Les også
– Det er flere som ser på King of Nordic nå enn før

Kampen endte 2-0 i Fnatic sin favør, i det Fnatic Support-spiller Jesse «Jezis» Le beskriver som dårlig spill av Fnatic, og godt spill av motstanderen. Han forteller at den aggressive spillestilen til Ninjas in Pyjamas var noe som tok dem på senga, og kom uventet på laget, som slet litt med å venne seg til å spille på scenen igjen.

– Det er veldig annerledes å spille på en scene, sammenlignet med å spille hjemme i treninger, fortalte dansken i et Riot-intervju i etterkant av kampen.

Mer enn kun en trener

Mads «Broxah» Brock-Pedersen fra Fnatic mener Nicholas er en god trener.
Michal Konkol/Riot Games

Mads «Broxah» Brock-Pedersen er en av spillerne Nicholas tidligere trente under Fnatic, han mener nordmannens nære forhold til spillerne var til stor fordel for dem under deres forrige kamp.

– Nicholas er en god trener, han har god forståelse for spillet og respekterer spillernes meninger. Å møte dem føltes ganske rart, siden vi har et nært forhold. Jeg tror det hjalp laget mye mot oss at Nicholas kjenner oss så godt, sier Fnatic-jungleren til Gamer.no.

Brock-Pedersen forteller at det er vanskelig å si hvor nordmannens nye lag kommer til å lande på tabellen, men at de allerede har vist seg langt sterkere enn de fleste forutså.

– Lagoppstillingen deres er satt opp av fem spillere og en trener som virkelig vil hevde seg, og bevise at de er gode, noe jeg tror kommer til å være en styrke for dem. Alt kommer til å avhenge av hvor fort de blir vant til hverandre og hvor fort de starter å spille som et lag, avslutter Brock-Pedersen.

Siste fra forsiden