Nintendo bekrefter DS-tyveri

Tyver har stukket av med en stor forsendelse DS Lite-systemer som var på vei til Europa i forbindelse med den europeiske lanseringen av konsollen.

I følge nettstedet GamesIndustry.biz har Nintendo bekreftet at en av forsendelsene med DS Lite-konsoller har blitt stjålet. I følge enkelte rapporter som dukket opp i forrige uke, skal verdien på forsendelsen ha vært 14,5 millioner norske kroner (1,84 millioner euro), og det fortelles også at svartebørsen i Hong Kong, hvor tyveriet skjedde, har blitt oversvømmet av nye DS Lite-konsoller.

Forsendelsen var på vei til Storbritannia, i forbindelse med den europeiske lanseringen av DS Lite. Nintendo beroliger bekymrede briter ved å fortelle at de gjør det de kan for å sikre at de får dekket etterspørselen (som, skal vi dømme etter lanseringene i Japan og USA, vil være svært høy).

DS Lite er en redesignet versjon av Nintendo DS. Den er lettere, litt mindre og har en kraftigere lysstyrke på skjermen, slik at det blir lettere å se hva som skjer om du for eksempel spiller utendørs. Systemet skal lanseres i Europa til fredag, og her til lands kommer den i to fargeutgaver; sort og hvit. Prisen hos populære nettbutikker ligger på mellom 1439 og 1499 kroner.

Siste fra forsiden