Nintendo - Friend Code

Nintendo brukte vennekoder fordi brukernavn kunne blitt for komplisert

Lekket dokument kan forklare bakgrunnen til de tolvsifrede kodene.

Nintendo

Helt siden Nintendo først begynte å pusle med nettfunksjonalitet for sine konsoller har selskapet sverget til Friend Codes – systemet som lar spillere legge til venner. For brukere har prosessen med å utveksle tolvsifrede koder imidlertid blitt frustrerende med årene, men ifølge Nintendo ville alternativet vært verre.

Kunne blitt for vanskelig

Vennekoder er fortsatt standardmetoden for å legge til venner på Nintendo Switch.
Nintendo

Blant en haug med gamle Nintendo-dokumenter, som nylig dukket opp på nettet, har skarpøyde sjeler oppdaget en presentasjon som omfatter nettopp Internett-funksjonalitet på Nintendo Wii.

Ifølge presentasjonen er det to store problemer knyttet til det å la spillere velge egne brukernavn. For det første er sjansen stor for at et ønsket brukernavn er tatt, som kan resultere i frustrasjon gjennom gjentatte forsøk.

For det andre er det enklere å gjette seg frem til brukernavn og dermed sende venneforespørsler til folk man ikke kjenner. Dette bryter med selskapets prinsipp om at spillere skal kunne velge akkurat hvem de ønsker å spille eller ha kontakt med når de bruker et Nintendo-produkt.

15 år senere tyder lite på at Nintendo har endret på filosofien, da vennekodesystemet fortsatt henger igjen på Ninteno Switch. Riktignok kan spillere finne venner via Twitter eller Facebook, men for de som ikke vil koble inn sosiale medier er de tolvsifrede kodene eneste alternativ.

LES OGSÅ: Nintendo bekrefter at over 150 000 kontoer er rammet av innbrudd »

Siste fra forsiden