Nintendo dårligst på miljø

Nintendo kommer klart dårligst ut i en omfattende miljøtest av verdens ledende elektronikkfirmaer. Men Microsoft er ikke mye bedre.

Miljøorganisasjonen Greenpeace har foretatt en vurdering av 18 store selskaper innenfor elektronikkbransjen, og gitt dem karakter basert på flere kriterier, blant annet i forhold til bruk av giftige kjemikalier i produksjonen. Skalaen går fra null til ti.

Wii – en miljøversting? Bilde: Chris Erlbeck

Resultatene er ikke lystig lesning for miljøbevisste Nintendo-tilhengere. Den japanske konsollprodusenten kommer klart dårligst ut, og er det første globale selskapet noensinne som ikke scorer ett eneste poeng i hele testen.

Microsoft gjør det ikke stort bedre, med sine 2.7 poeng. De er i det minste bedre enn Philips, som kun har to poeng.

Sony er imidlertid et lyspunkt. De havner på tredjeplass totalt, med 7,3 poeng. Dette er like mange poeng som PC-produsenten Dell. Helt i tet finner vi Sony Ericsson og Samsung, som begge har 7,7 poeng.

Greenpeace vil oppdatere resultatlistene hvert kvartal, slik at vi kan følge med på om Nintendo fortsetter å være dårligst i klassen, eller om de og Microsoft vil hente litt inspirasjon av Sony på dette området.

Du kan finne ut mer om problematikken rundt farlige stoffer i elektronikkutstyr på nettstedet til Greenpeace. Det kan også nevnes at enkelte stiller spørsmålstegn ved hvor grundige Greenpeace har vært med forskningen sin.

Siste fra forsiden